De omzet kwam over de verslagperiode uit op 5,20 miljard euro, terwijl het bedrijf anderzijds een positieve EBITA van 118 miljoen euro liet optekenen. Er werden voor een bedrag van 148 miljoen euro kosten verbonden aan reorganisaties en overnames geboekt.

De omzet van de divisie Healthcare daalde op jaarbasis, maar steeg in vergelijking met het eerste kwartaal. Dat was vooral te danken aan bescheiden groei buiten de Verenigde Staten.

De free cash flow bedroeg 251 miljoen euro. Gerard Kleisterlee, president en CEO, zei in de toelichting op de cijfers dat er van een duidelijke verbetering op de markten nog geen sprake was.

De resultaten blijven dan ook topline onder druk staan. Toch slaagt Philips er in om een positief netto inkomen te realiseren, terwijl de onderliggende winstgevendheid verbeterde.

Dankzij de doorgevoerde kostenbesparingen zal het tweede semester waarschijnlijk beter worden dan het eerste. Een lichte verbetering van de vergelijkbare verkopen behoort tot de mogelijkheden.

De omzet kwam over de verslagperiode uit op 5,20 miljard euro, terwijl het bedrijf anderzijds een positieve EBITA van 118 miljoen euro liet optekenen. Er werden voor een bedrag van 148 miljoen euro kosten verbonden aan reorganisaties en overnames geboekt. De omzet van de divisie Healthcare daalde op jaarbasis, maar steeg in vergelijking met het eerste kwartaal. Dat was vooral te danken aan bescheiden groei buiten de Verenigde Staten. De free cash flow bedroeg 251 miljoen euro. Gerard Kleisterlee, president en CEO, zei in de toelichting op de cijfers dat er van een duidelijke verbetering op de markten nog geen sprake was. De resultaten blijven dan ook topline onder druk staan. Toch slaagt Philips er in om een positief netto inkomen te realiseren, terwijl de onderliggende winstgevendheid verbeterde. Dankzij de doorgevoerde kostenbesparingen zal het tweede semester waarschijnlijk beter worden dan het eerste. Een lichte verbetering van de vergelijkbare verkopen behoort tot de mogelijkheden.