Philips lijkt op het goede spoor te zitten; van ABN Amro vindt het echter te vroeg om het advies voor dit aandeel te verhogen. Het houden-advies van ABN Amro blijft van kracht.

In het tweede kwartaal zag Philips de omzet met 13% stijgen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, om uit te komen op EUR 5,9 miljard.

Hiermee werden de verwachtingen van analisten overtroffen: in de markt werd gerekend op een omzet van EUR 5,6 miljard. De winst voor rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA) bedroeg EUR 450 miljoen en bleef daarmee achter bij de consensusverwachting (een EBITDA winst van EUR 663 miljoen).

In West-Europa zag Philips de omzet met 4% afnemen, terwijl het concern de omzet in Noord-Amerika met 7% zag stijgen. Ook in de groeiregio's werden goede zaken gedaan: de omzet daar nam toe met 11%.

Philips zegt op schema te liggen met betrekking tot de financiële doelstellingen voor halverwege 2013. In de eerste helft van 2012 heeft het bedrijf EUR 176 miljoen aan kosten bespaard. Eind 2012 zal dit bedrag moeten zijn opgelopen tot EUR 400 miljoen.

Gemengd beeld

De cijfers van Philips tonen een gemengd beeld. Het bedrijf lijkt op het goede spoor te zitten, maar de situatie op de Europese markt blijft moeilijk.

De koers/winstverhouding van het aandeel Philips ligt boven het sectorgemiddelde, terwijl de prestaties van het aandeel achterblijven bij die van Europese sectorgenoten. van ABN Amro blijft het aandeel Philips volgen met een houden-advies.

Philips lijkt op het goede spoor te zitten; van ABN Amro vindt het echter te vroeg om het advies voor dit aandeel te verhogen. Het houden-advies van ABN Amro blijft van kracht. In het tweede kwartaal zag Philips de omzet met 13% stijgen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, om uit te komen op EUR 5,9 miljard. Hiermee werden de verwachtingen van analisten overtroffen: in de markt werd gerekend op een omzet van EUR 5,6 miljard. De winst voor rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA) bedroeg EUR 450 miljoen en bleef daarmee achter bij de consensusverwachting (een EBITDA winst van EUR 663 miljoen). In West-Europa zag Philips de omzet met 4% afnemen, terwijl het concern de omzet in Noord-Amerika met 7% zag stijgen. Ook in de groeiregio's werden goede zaken gedaan: de omzet daar nam toe met 11%. Philips zegt op schema te liggen met betrekking tot de financiële doelstellingen voor halverwege 2013. In de eerste helft van 2012 heeft het bedrijf EUR 176 miljoen aan kosten bespaard. Eind 2012 zal dit bedrag moeten zijn opgelopen tot EUR 400 miljoen.Gemengd beeld De cijfers van Philips tonen een gemengd beeld. Het bedrijf lijkt op het goede spoor te zitten, maar de situatie op de Europese markt blijft moeilijk. De koers/winstverhouding van het aandeel Philips ligt boven het sectorgemiddelde, terwijl de prestaties van het aandeel achterblijven bij die van Europese sectorgenoten. van ABN Amro blijft het aandeel Philips volgen met een houden-advies.