De grootste meevaller was de sterke onder-liggende groei van 8% bij Verlichting. Ook het resultaat (EBITA) was prima met een marge van 13%.

Over het hele jaar kwam de totale marge uit op 10,4% en daarmee werd de midterm target (10 - 12%) gehaald. Twee jaar geleden ging de markt er nog vanuit dat Philips de 10% niet zou halen.

De aantrekkende omzetgroei toont dat de investeringen in groei effect sorteren. Dat Philips voorzichtig is voor 2014 is logisch gezien de onrust bij opkomende markten, maar de doelen voor 2016 kan het bedrijf wel halen. Theodoor Gilissen Bankiers heeft een advies aanbevolen.

De grootste meevaller was de sterke onder-liggende groei van 8% bij Verlichting. Ook het resultaat (EBITA) was prima met een marge van 13%. Over het hele jaar kwam de totale marge uit op 10,4% en daarmee werd de midterm target (10 - 12%) gehaald. Twee jaar geleden ging de markt er nog vanuit dat Philips de 10% niet zou halen. De aantrekkende omzetgroei toont dat de investeringen in groei effect sorteren. Dat Philips voorzichtig is voor 2014 is logisch gezien de onrust bij opkomende markten, maar de doelen voor 2016 kan het bedrijf wel halen. Theodoor Gilissen Bankiers heeft een advies aanbevolen.