In dezelfde zaak werd ook de joint-venture van Philips met LG Electronics beboet voor EUR 392 miljoen.

Omdat Philips meewerkte aan het onderzoek van de Europese Commissie, kreeg het wel een korting op de boete. In een reactie stelt het bedrijf dat de boete onterecht en buiten proportie is. Het elektronicaconcern zal het besluit aanvechten en herhaalt zijn financiële doelstellingen voor 2013.

De boete en de hoogte van het bedrag, totaal EUR 509 miljoen, was min om meer volgens de verwachting van ABN Amro. Eén van de andere beboete bedrijven is zelf klokkenluider geweest in deze kwestie en Philips heeft meegewerkt aan het onderzoek.

Hierdoor denken de analisten van de dat de EU een zeer sterke zaak heeft. Ze verwachten daarom niet dat het beroep dat wordt aangetekend veel effect zal hebben.

De boete verandert de kijk van ABN Amro op Philips niet en het feit dat het bedrijf z'n financiële doelstellingen voor volgend jaar niet aanpast, zien de analisten van de bank als een positief teken. Daarom handhaven ze een opinie houden.

In dezelfde zaak werd ook de joint-venture van Philips met LG Electronics beboet voor EUR 392 miljoen. Omdat Philips meewerkte aan het onderzoek van de Europese Commissie, kreeg het wel een korting op de boete. In een reactie stelt het bedrijf dat de boete onterecht en buiten proportie is. Het elektronicaconcern zal het besluit aanvechten en herhaalt zijn financiële doelstellingen voor 2013. De boete en de hoogte van het bedrag, totaal EUR 509 miljoen, was min om meer volgens de verwachting van ABN Amro. Eén van de andere beboete bedrijven is zelf klokkenluider geweest in deze kwestie en Philips heeft meegewerkt aan het onderzoek. Hierdoor denken de analisten van de dat de EU een zeer sterke zaak heeft. Ze verwachten daarom niet dat het beroep dat wordt aangetekend veel effect zal hebben. De boete verandert de kijk van ABN Amro op Philips niet en het feit dat het bedrijf z'n financiële doelstellingen voor volgend jaar niet aanpast, zien de analisten van de bank als een positief teken. Daarom handhaven ze een opinie houden.