Zonder rekening te houden met eenmalige factoren (restructuring en acquisition-related charges) was de EBITA 10% van de omzet.

De omzet bedroeg over de verslagperiode 6,20 miljard euro.

De vergelijkbare verkopen stegen met 12%, hoofdzakelijk dankzij een groei met dubbele cijfers in de divisies Lighting en Consumer Lifestyle. De nettowinst bedroeg uiteindelijk 262 miljoen euro.

De groeimarkten worden steeds belangrijker voor Philips. De verkopen op de emerging markets groeiden met 29%, zij vertegenwoordigen nu ongeveer een derde van de groepsomzet.

Gerard Kleisterlee, president en CEO van Royal Philips Electronics verklaarde in een toelichting op de cijfers dat het bedrijf een goede top-line groei wist te realiseren, met een sterke winstgevendheid in alle drie divisies.

Onderliggend blijven de resultaten verbeteren en dit ondanks de aanhoudende zwakte op verschillende markten en ondanks de economische onzekerheid. Daarmee wordt volgens Kleisterlee duidelijk dat het bedrijf over een sterke portefeuille beschikt en dat de juiste strategie wordt gevolgd.

Zonder rekening te houden met eenmalige factoren (restructuring en acquisition-related charges) was de EBITA 10% van de omzet. De omzet bedroeg over de verslagperiode 6,20 miljard euro. De vergelijkbare verkopen stegen met 12%, hoofdzakelijk dankzij een groei met dubbele cijfers in de divisies Lighting en Consumer Lifestyle. De nettowinst bedroeg uiteindelijk 262 miljoen euro. De groeimarkten worden steeds belangrijker voor Philips. De verkopen op de emerging markets groeiden met 29%, zij vertegenwoordigen nu ongeveer een derde van de groepsomzet. Gerard Kleisterlee, president en CEO van Royal Philips Electronics verklaarde in een toelichting op de cijfers dat het bedrijf een goede top-line groei wist te realiseren, met een sterke winstgevendheid in alle drie divisies. Onderliggend blijven de resultaten verbeteren en dit ondanks de aanhoudende zwakte op verschillende markten en ondanks de economische onzekerheid. Daarmee wordt volgens Kleisterlee duidelijk dat het bedrijf over een sterke portefeuille beschikt en dat de juiste strategie wordt gevolgd.