De analisten van de bank verwachten dat de eerste helft van 2009 het dieptepunt qua omzet en marges zal zijn. Philips zal profiteren van een herstel van de economie in 2010 en verbetering van de markten waarin het actief is.

Tegelijkertijd heeft Philips een solide balans. Gezien de lage netto schuld en de goede lange termijn perspectieven, waardert Theodoor Gilissen Bankiers Philips op Eur 16,00, wat een k/wverhouding impliceert 11,1x (2011).

Het dividendrendement voor de komende jaren schat de bank op ruim 5%, wat een aantrekkelijk niveau is. Qua financiering is Philips solide. De nettoschuld bedraagt slechts Eur 0,6 mrd, tegenover een eigen vermogen van Eur 15,2 mrd.

Hiermee heeft Philips een langere adem dan de meeste concurrenten. Theodoor Gilissen Bankiers handhaaft het Buy-advies op Philips en voegt het aandeel toe aan de Top-pick lijst. Het koersdoel is Eur 16,00.

De analisten van de bank verwachten dat de eerste helft van 2009 het dieptepunt qua omzet en marges zal zijn. Philips zal profiteren van een herstel van de economie in 2010 en verbetering van de markten waarin het actief is. Tegelijkertijd heeft Philips een solide balans. Gezien de lage netto schuld en de goede lange termijn perspectieven, waardert Theodoor Gilissen Bankiers Philips op Eur 16,00, wat een k/wverhouding impliceert 11,1x (2011). Het dividendrendement voor de komende jaren schat de bank op ruim 5%, wat een aantrekkelijk niveau is. Qua financiering is Philips solide. De nettoschuld bedraagt slechts Eur 0,6 mrd, tegenover een eigen vermogen van Eur 15,2 mrd.Hiermee heeft Philips een langere adem dan de meeste concurrenten. Theodoor Gilissen Bankiers handhaaft het Buy-advies op Philips en voegt het aandeel toe aan de Top-pick lijst. Het koersdoel is Eur 16,00.