Philips Gijsels (BNP Paribas Fortis): "Daarbij moeten we wel vermelden dat de markten sterk overgekocht waren en er op een bepaald moment toch wel eens minstens risiconemingen moeten gebeuren. DIt is een goed excuus. Onderhuids werd er al meer dan een week winst genomen. Dit begint zich nu ook te laten gevoelen op indexniveau."

Nu zal het te zien zijn of het met een rondje winstnemen blijft of dat er hier meer structurele trendwijzigingen zitten aan te komen. Maar daarvoor is het te vroeg. Gijsels: "Bij het Midden-Oosten verhaal is het ook interessant op te merken dat het onderhuids ook gaat over armoede en stijgende voedselprijzen; het " hunger starts civilization verhaal waar we het al zo vaak hebben over gehad. Het valt ook op dat men zich van moderne multi media ( facebook, twitter) bedient om de opstand te organiseren. Het is niet voor niets een botsing tussen culturen en ook een botsing tussen ideologieën, een van een open en een van een gesloten maatschappij. Het zal interessant zijn om te zien welke krachten aan de macht zullen komen. Dit is van groot belang hoe de regio, die toch zo belangrijk is voor de energievoorziening, zich tot de rest van de wereld zal verhouden. Wordt ongetwijfeld vervolgd."

Philips Gijsels (BNP Paribas Fortis): "Daarbij moeten we wel vermelden dat de markten sterk overgekocht waren en er op een bepaald moment toch wel eens minstens risiconemingen moeten gebeuren. DIt is een goed excuus. Onderhuids werd er al meer dan een week winst genomen. Dit begint zich nu ook te laten gevoelen op indexniveau." Nu zal het te zien zijn of het met een rondje winstnemen blijft of dat er hier meer structurele trendwijzigingen zitten aan te komen. Maar daarvoor is het te vroeg. Gijsels: "Bij het Midden-Oosten verhaal is het ook interessant op te merken dat het onderhuids ook gaat over armoede en stijgende voedselprijzen; het " hunger starts civilization verhaal waar we het al zo vaak hebben over gehad. Het valt ook op dat men zich van moderne multi media ( facebook, twitter) bedient om de opstand te organiseren. Het is niet voor niets een botsing tussen culturen en ook een botsing tussen ideologieën, een van een open en een van een gesloten maatschappij. Het zal interessant zijn om te zien welke krachten aan de macht zullen komen. Dit is van groot belang hoe de regio, die toch zo belangrijk is voor de energievoorziening, zich tot de rest van de wereld zal verhouden. Wordt ongetwijfeld vervolgd."