De EBITA en nettowinst kwamen uit op respectievelijk - Eur 74 mln (vs Eur 265 mln in 1kw08) en - Eur 59 mln (vs Eur 294 mln in 1kw08).

Het nettoverlies per aandeel bedroeg - Eur 0,06. De EBITA-marges bedroegen bij Healthcare 4,3% (vs 8,9% een jaar eerder), bij Consumer Lifestyle -2,6% (vs +2,7% een jaar eerder) en bij Lighting 0,5% (vs 11,6% een jaar eerder).

In de normaal defensieve Healthcaredivisie daalden de marges als gevolg van prijsdruk, met name in de VS. De divisie Consumer Lifestyle zag een sterke terugval in omzet (25% JoJ) en had net als in 4kw08 een negatieve EBITA-marge.

Als gevolg van een verslechtering in de bouw- en automobielsector liet de lichtdivisie een omzetval van 19% zien. Om de marges op peil te houden wil Philips de vaste kostenbasis verlagen.

Wat betreft de vooruitzichten herhaalt Philips de eerder gedane uitspraak. Het management verwacht dat de omstandigheden ook in het tweede kwartaal slecht zullen blijven.

Philips is voor Theodoor Gilissen Bankiers nog steeds Buy, vanwege de sterke balans, de herstelmogelijkheden bij consumentenelectronica en licht bij een verbetering van de marktomstandigheden en het feit dat Philips inspeelt op lange termijn trends milieu en gezondheidszorg.

De EBITA en nettowinst kwamen uit op respectievelijk - Eur 74 mln (vs Eur 265 mln in 1kw08) en - Eur 59 mln (vs Eur 294 mln in 1kw08). Het nettoverlies per aandeel bedroeg - Eur 0,06. De EBITA-marges bedroegen bij Healthcare 4,3% (vs 8,9% een jaar eerder), bij Consumer Lifestyle -2,6% (vs +2,7% een jaar eerder) en bij Lighting 0,5% (vs 11,6% een jaar eerder). In de normaal defensieve Healthcaredivisie daalden de marges als gevolg van prijsdruk, met name in de VS. De divisie Consumer Lifestyle zag een sterke terugval in omzet (25% JoJ) en had net als in 4kw08 een negatieve EBITA-marge. Als gevolg van een verslechtering in de bouw- en automobielsector liet de lichtdivisie een omzetval van 19% zien. Om de marges op peil te houden wil Philips de vaste kostenbasis verlagen. Wat betreft de vooruitzichten herhaalt Philips de eerder gedane uitspraak. Het management verwacht dat de omstandigheden ook in het tweede kwartaal slecht zullen blijven. Philips is voor Theodoor Gilissen Bankiers nog steeds Buy, vanwege de sterke balans, de herstelmogelijkheden bij consumentenelectronica en licht bij een verbetering van de marktomstandigheden en het feit dat Philips inspeelt op lange termijn trends milieu en gezondheidszorg.