Philippe Gysels (Fortis BNPP): "Ik raad in ieder geval aan om zeer voorzichtig te zijn. Een stijging van de beurskoersen biedt de kans om te verkopen, eerder dan om nieuwe aankopen te plannen. De kansen op een verdere koersdaling op de beurzen zijn zeker nog niet verdwenen."

Gysels adviseert om op de eerste plaats naar Duitse en Amerikaanse staatsobligaties te kijken. Wanneer het stormde op de financiële markten vormden die in de afgelopen maanden een veilige vluchthaven. Daarnaast is er natuurlijk ook het goud: "De goudprijs heeft vorige week nieuwe historische recordniveaus bereikt en alles wijst er op dat er nog ruimte is voor een verdere stijging. Traditioneel bewoog de goudprijs samen met de andere grondstoffen, maar die link werd tijdens de crisisdagen doorbroken. De Europese Centrale Bank heeft inderdaad tijd gewonnen, maar ook niet meer dan dat. Die tijd kan worden gebruikt om de Europese landen geloofwaardige begrotingen te laten opstellen. Gebeurt dit niet, dan kan de crisissituatie terugkeren. In zo'n geval zal de goudprijs verder kunnen stijgen."

Philippe Gysels (Fortis BNPP): "Ik raad in ieder geval aan om zeer voorzichtig te zijn. Een stijging van de beurskoersen biedt de kans om te verkopen, eerder dan om nieuwe aankopen te plannen. De kansen op een verdere koersdaling op de beurzen zijn zeker nog niet verdwenen." Gysels adviseert om op de eerste plaats naar Duitse en Amerikaanse staatsobligaties te kijken. Wanneer het stormde op de financiële markten vormden die in de afgelopen maanden een veilige vluchthaven. Daarnaast is er natuurlijk ook het goud: "De goudprijs heeft vorige week nieuwe historische recordniveaus bereikt en alles wijst er op dat er nog ruimte is voor een verdere stijging. Traditioneel bewoog de goudprijs samen met de andere grondstoffen, maar die link werd tijdens de crisisdagen doorbroken. De Europese Centrale Bank heeft inderdaad tijd gewonnen, maar ook niet meer dan dat. Die tijd kan worden gebruikt om de Europese landen geloofwaardige begrotingen te laten opstellen. Gebeurt dit niet, dan kan de crisissituatie terugkeren. In zo'n geval zal de goudprijs verder kunnen stijgen."