Philippe Gysels (Fortis BNPP): "Economisch lijkt er voorlopig niet veel aan de hand te zijn, de groeicijfers voor de eurozone over het eerste kwartaal waren weliswaar niets om naar huis te schrijven maar overtroffen toch lichtjes de verwachtingen. De besparingsmaatregelen gaan echter hoe dan ook in de tweede helft van het jaar gevolgen hebben. Eigenlijk heeft Europa het familiezilver verkocht om de euro te redden. Die redding is er nu inderdaad, maar anderzijds is ook het familiezilver de deur uit."

In pokertermen heeft Europa nu all-in gespeeld. De kaarten moeten nu op tafel komen en waarschijnlijk zal er niet veel te zien zijn. Gysels: "Alle normen van Maastricht zijn overboord gegooid. Als alles goed gaat hebben we een heel moeilijk jaar voor de boeg, als dat niet zo is gaan we een nieuwe crisis tegemoet. In die crisisperiode zal de ECB vrijwel met lege handen staan. Er is met andere woorden ruimte voor ontgoocheling en maar weinig ruimte voor verrassingen in positieve zin."

Philippe Gysels (Fortis BNPP): "Economisch lijkt er voorlopig niet veel aan de hand te zijn, de groeicijfers voor de eurozone over het eerste kwartaal waren weliswaar niets om naar huis te schrijven maar overtroffen toch lichtjes de verwachtingen. De besparingsmaatregelen gaan echter hoe dan ook in de tweede helft van het jaar gevolgen hebben. Eigenlijk heeft Europa het familiezilver verkocht om de euro te redden. Die redding is er nu inderdaad, maar anderzijds is ook het familiezilver de deur uit." In pokertermen heeft Europa nu all-in gespeeld. De kaarten moeten nu op tafel komen en waarschijnlijk zal er niet veel te zien zijn. Gysels: "Alle normen van Maastricht zijn overboord gegooid. Als alles goed gaat hebben we een heel moeilijk jaar voor de boeg, als dat niet zo is gaan we een nieuwe crisis tegemoet. In die crisisperiode zal de ECB vrijwel met lege handen staan. Er is met andere woorden ruimte voor ontgoocheling en maar weinig ruimte voor verrassingen in positieve zin."