Philippe Gysels (Fortis BNPP): "Op korte termijn mag er nu inderdaad een rustpauze worden verwacht. Wanneer de beurskoersen onderuit wilden gaan, was met de downgrading een perfect alibi geboden. Dat is dus niets gebeurd, wat betekent dat het neerwaarts risico op korte termijn beperkt is."

Gysels merkt op dat Fitch relatief gezien mild is geweest voor Spanje: "De kredietrating werd maar met één streepje verlaagd, terwijl de outlook stabiel wordt gehouden. Dat betekent dat Fitch op korte termijn niet meer van plan is om nog iets te doen aan de Spaanse kredietrating. Samengevat denk ik dat we nu kunnen uitgaan van een stabilisatie van de beurskoersen, waarbij er zelfs ruimte kan zijn voor een beperkte stijging. Op wat langere termijn worstelen de markten echter nog met heel wat vragen. Het plaatje op langere termijn ziet er met andere woorden niet zo best uit."

Philippe Gysels (Fortis BNPP): "Op korte termijn mag er nu inderdaad een rustpauze worden verwacht. Wanneer de beurskoersen onderuit wilden gaan, was met de downgrading een perfect alibi geboden. Dat is dus niets gebeurd, wat betekent dat het neerwaarts risico op korte termijn beperkt is." Gysels merkt op dat Fitch relatief gezien mild is geweest voor Spanje: "De kredietrating werd maar met één streepje verlaagd, terwijl de outlook stabiel wordt gehouden. Dat betekent dat Fitch op korte termijn niet meer van plan is om nog iets te doen aan de Spaanse kredietrating. Samengevat denk ik dat we nu kunnen uitgaan van een stabilisatie van de beurskoersen, waarbij er zelfs ruimte kan zijn voor een beperkte stijging. Op wat langere termijn worstelen de markten echter nog met heel wat vragen. Het plaatje op langere termijn ziet er met andere woorden niet zo best uit."