Philippe Gijsels: "De opwaartse beweging kwam niet onverwacht, want we bevonden ons in een oververkochte situatie. De beleggers waren op zoek naar redenen om aandelen te kopen en hebben die ook gevonden. Er was het IMF-rapport, dat eigenlijk niet relevant is omdat het naar het verleden kijkt en niet naar de toekomst en was er een positieve anticipatie op de stress tests voor de Europese banken. O ja, ook de positieve prognoses van State Street en JP Morgan staken een handje toe."

Er is echter nog bijlange na niet een antwoord op alle vragen gegeven. Gijsels: "We gaan door een vagevuur van onzekerheden, waarbij de beleggers beurtelings op positief en op negatief nieuws moeten gaan reageren. De hamvraag blijft wat de tweede jaarhelft en wat het boekjaar 2011 gaan brengen. Op die vraag hebben we nog geen antwoord, zodat de markten heen en weer geslingerd zullen worden tussen hoop en vrees."

Philippe Gijsels: "De opwaartse beweging kwam niet onverwacht, want we bevonden ons in een oververkochte situatie. De beleggers waren op zoek naar redenen om aandelen te kopen en hebben die ook gevonden. Er was het IMF-rapport, dat eigenlijk niet relevant is omdat het naar het verleden kijkt en niet naar de toekomst en was er een positieve anticipatie op de stress tests voor de Europese banken. O ja, ook de positieve prognoses van State Street en JP Morgan staken een handje toe." Er is echter nog bijlange na niet een antwoord op alle vragen gegeven. Gijsels: "We gaan door een vagevuur van onzekerheden, waarbij de beleggers beurtelings op positief en op negatief nieuws moeten gaan reageren. De hamvraag blijft wat de tweede jaarhelft en wat het boekjaar 2011 gaan brengen. Op die vraag hebben we nog geen antwoord, zodat de markten heen en weer geslingerd zullen worden tussen hoop en vrees."