Philippe Gijsels (Fortis BNPP): "Op de beurs had het idee ingang gevonden dat de kansen op quantative easing II waren toegenomen. Die mogelijkheid wordt nu echter ondermijnd door de positieve reacties op een aantal indicatoren. Ben Bernanke zou voorstander zijn van quantative easing II, maar de andere leden van het FOMC-meeting zouden dat in veel mindere mate zijn."

Of er een fase van quantative easing II komt, valt dus nog af te wachten. Gijsels: "De financiële markten zouden dat vanzelfsprekend maar al te graag zien. FED-gouverneur Plosser verklaarde vorige week nog dat quantative easing II voor hem okay is om deflatie te bestrijden, maar niet wanneer de werkloosheid het probleem vormt. Er is met andere woorden heel wat onzekerheid over quantative easing II en dat kan in de komende weken voor meer volatiliteit zorgen."

Philippe Gijsels (Fortis BNPP): "Op de beurs had het idee ingang gevonden dat de kansen op quantative easing II waren toegenomen. Die mogelijkheid wordt nu echter ondermijnd door de positieve reacties op een aantal indicatoren. Ben Bernanke zou voorstander zijn van quantative easing II, maar de andere leden van het FOMC-meeting zouden dat in veel mindere mate zijn." Of er een fase van quantative easing II komt, valt dus nog af te wachten. Gijsels: "De financiële markten zouden dat vanzelfsprekend maar al te graag zien. FED-gouverneur Plosser verklaarde vorige week nog dat quantative easing II voor hem okay is om deflatie te bestrijden, maar niet wanneer de werkloosheid het probleem vormt. Er is met andere woorden heel wat onzekerheid over quantative easing II en dat kan in de komende weken voor meer volatiliteit zorgen."