Philippe Gijsels (Fortis BNPP): "De stress tests hebben de financiële markten, terecht of niet terecht, geruime tijd bezig gehouden. Op de keper beschouwd, viel er vrijdag echter weinig of niets nieuws te rapen. Zoals iedereen had verwacht, doorstonden de meeste financiële instellingen de tests."

De discussie of de parameters waaronder de tests werden afgenomen voldoende streng waren, zal nog wel een tijdje blijven woeden. Gijsels: "Zowel de bulls als de bears kunnen met valabele argumenten uitpakken. De stress tests vormen op de eerste plaats een test voor de financiële markten. Gaan de markten kalmeren en krijgen we iets wat op een houdbare rally lijkt? Wanneer de bulls de koersen niet naar omhoog krijgen, zou dit een zeer onrustwekkend signaal geven. We volgen daarom de gang van zaken op de financiële markten in de komende dagen op de voet."

Philippe Gijsels (Fortis BNPP): "De stress tests hebben de financiële markten, terecht of niet terecht, geruime tijd bezig gehouden. Op de keper beschouwd, viel er vrijdag echter weinig of niets nieuws te rapen. Zoals iedereen had verwacht, doorstonden de meeste financiële instellingen de tests." De discussie of de parameters waaronder de tests werden afgenomen voldoende streng waren, zal nog wel een tijdje blijven woeden. Gijsels: "Zowel de bulls als de bears kunnen met valabele argumenten uitpakken. De stress tests vormen op de eerste plaats een test voor de financiële markten. Gaan de markten kalmeren en krijgen we iets wat op een houdbare rally lijkt? Wanneer de bulls de koersen niet naar omhoog krijgen, zou dit een zeer onrustwekkend signaal geven. We volgen daarom de gang van zaken op de financiële markten in de komende dagen op de voet."