Daarnaast gaf FED-voorzitter Ben Bernanke aan bijkomende maatregelen te zullen nemen om de economische groei te stimuleren. De financiële markten reageerden verdeeld op deze berichten: de beurs interpreteerde ze als positief, de obligatiemarkt was heel wat minder onder de indruk.

Philippe Gijsels (Fortis BNPP): "Dat betekent dat de verwachtingsverschillen tussen aandelen- en obligatiemarkten nog verder zijn toegenomen. Eén van de twee moet zich vergissen, de vraag is echter welke. Misschien hebben echter beiden wel voor een stukje gelijk en had de obligatiemarkt er bijvoorbeeld op gerekend dat Bernanke voorlopig doof zou blijven voor de roep om meer stimuleringsmaatregelen."

Gijsels blijft echter voorzichtig wat de marktomstandigheden betreft: "De markten kunnen volatiel blijven in de komende dagen. Op lange termijn zien de beurzen er weliswaar goedkoop uit in relatieve termen, de beursgenoteerde bedrijven in Europa en de VS kunnen profiteren van groei in andere regio's. Dat blijkt ook uit de winstverwachtingen bij de bedrijven. Kleinere Amerikaanse en Europese bedrijven financieren zich echter hoofdzakelijk op de kredietmarkten en die blijven moeilijk toegankelijk. Op korte termijn zie ik het risico vooral aan de onderzijde liggen."

Daarnaast gaf FED-voorzitter Ben Bernanke aan bijkomende maatregelen te zullen nemen om de economische groei te stimuleren. De financiële markten reageerden verdeeld op deze berichten: de beurs interpreteerde ze als positief, de obligatiemarkt was heel wat minder onder de indruk. Philippe Gijsels (Fortis BNPP): "Dat betekent dat de verwachtingsverschillen tussen aandelen- en obligatiemarkten nog verder zijn toegenomen. Eén van de twee moet zich vergissen, de vraag is echter welke. Misschien hebben echter beiden wel voor een stukje gelijk en had de obligatiemarkt er bijvoorbeeld op gerekend dat Bernanke voorlopig doof zou blijven voor de roep om meer stimuleringsmaatregelen." Gijsels blijft echter voorzichtig wat de marktomstandigheden betreft: "De markten kunnen volatiel blijven in de komende dagen. Op lange termijn zien de beurzen er weliswaar goedkoop uit in relatieve termen, de beursgenoteerde bedrijven in Europa en de VS kunnen profiteren van groei in andere regio's. Dat blijkt ook uit de winstverwachtingen bij de bedrijven. Kleinere Amerikaanse en Europese bedrijven financieren zich echter hoofdzakelijk op de kredietmarkten en die blijven moeilijk toegankelijk. Op korte termijn zie ik het risico vooral aan de onderzijde liggen."