Philippe Gijsels (Fortis BNPP): "Hongarije is met z'n 10 miljoen inwoners een relatief klein land dat veel heeft geleend in het buitenland. Inderdaad, het klassieke probleem. Het toont eens te meer aan dat Griekenland geen geïsoleerd geval is, er gaan nog heel wat landen met schuldenproblemen naar boven komen."

Het IMF zal dan weer moeten bijspringen, waardoor de druk op landen als Spanje en Portugal toeneemt. Gijsels: "Dat versterkt mijn overtuiging dat de huidige opwaartse beweging op de markt niet gaat blijven duren. Bij het opduiken van nog meer slecht nieuws zullen de beurskoersen waarschijnlijk opnieuw flink onder druk komen te staan."

Philippe Gijsels (Fortis BNPP): "Hongarije is met z'n 10 miljoen inwoners een relatief klein land dat veel heeft geleend in het buitenland. Inderdaad, het klassieke probleem. Het toont eens te meer aan dat Griekenland geen geïsoleerd geval is, er gaan nog heel wat landen met schuldenproblemen naar boven komen." Het IMF zal dan weer moeten bijspringen, waardoor de druk op landen als Spanje en Portugal toeneemt. Gijsels: "Dat versterkt mijn overtuiging dat de huidige opwaartse beweging op de markt niet gaat blijven duren. Bij het opduiken van nog meer slecht nieuws zullen de beurskoersen waarschijnlijk opnieuw flink onder druk komen te staan."