Philippe Gijsels (Fortis BNPP): "Er zijn drie factoren die op de economie wegen. Op de eerste plaats gaat de opbouw van de voorraden stilvallen, wat tot dusver een ondersteunende factor is geweest. Daarnaast dreigt het effect van de steunmaatregelen te zijn uitgewerkt en ten derde zijn er de besparingsmaatregelen die door tal van landen werden aangekondigd. Die besparingsmaatregelen zijn van ongekende aard, niemand durft te voorspellen wat er de impact van zal zijn."

Er heerst dus ook op economisch vlak onzekerheid en dat kan betekenen dat de koersen in de onmiddellijke toekomst volatiel gaan blijven. Philippe Gijsels (Fortis BNPP): "Het antwoord op de vraag over de economische situatie in de tweede helft van dit jaar gaan we niet snel kennen. Het gaat alleszins duren tot het einde van dit jaar alvorens de eerste macro-economische indicatoren over het tweede semester gaan binnenlopen. In afwachting zal elk cijfer nauwkeurig worden ontleed, met waarschijnlijk regelmatig erg volatiele koersbewegingen tot gevolg."

Philippe Gijsels (Fortis BNPP): "Er zijn drie factoren die op de economie wegen. Op de eerste plaats gaat de opbouw van de voorraden stilvallen, wat tot dusver een ondersteunende factor is geweest. Daarnaast dreigt het effect van de steunmaatregelen te zijn uitgewerkt en ten derde zijn er de besparingsmaatregelen die door tal van landen werden aangekondigd. Die besparingsmaatregelen zijn van ongekende aard, niemand durft te voorspellen wat er de impact van zal zijn." Er heerst dus ook op economisch vlak onzekerheid en dat kan betekenen dat de koersen in de onmiddellijke toekomst volatiel gaan blijven. Philippe Gijsels (Fortis BNPP): "Het antwoord op de vraag over de economische situatie in de tweede helft van dit jaar gaan we niet snel kennen. Het gaat alleszins duren tot het einde van dit jaar alvorens de eerste macro-economische indicatoren over het tweede semester gaan binnenlopen. In afwachting zal elk cijfer nauwkeurig worden ontleed, met waarschijnlijk regelmatig erg volatiele koersbewegingen tot gevolg."