Philippe Gijsels (Fortis BNPP): "Ik verwacht niet dat de FED al dadelijk quantative easing 2 zal inzetten. Wel is de rode loper uitgelegd voor een verruiming van de monetaire politiek op de vergadering van 2 november. Het toevoegen van additionele liquiditeit aan het systeem kan de interesse voor risicovolle activaklassen doen toenemen."

Wat is de trigger waar de Amerikaanse centrale bank op wacht? Gijsels: "De katalysator voor QE II kan het uitblijven van het economisch herstel worden, eerder dan een verslechtering van de economische omstandigheden. Mogelijk gaan de Verenigde Staten al in november Treasuries inkopen, bijvoorbeeld voor een bedrag van 500 miljard dollar, dit bij wijze van eerste stap."

Philippe Gijsels (Fortis BNPP): "Ik verwacht niet dat de FED al dadelijk quantative easing 2 zal inzetten. Wel is de rode loper uitgelegd voor een verruiming van de monetaire politiek op de vergadering van 2 november. Het toevoegen van additionele liquiditeit aan het systeem kan de interesse voor risicovolle activaklassen doen toenemen." Wat is de trigger waar de Amerikaanse centrale bank op wacht? Gijsels: "De katalysator voor QE II kan het uitblijven van het economisch herstel worden, eerder dan een verslechtering van de economische omstandigheden. Mogelijk gaan de Verenigde Staten al in november Treasuries inkopen, bijvoorbeeld voor een bedrag van 500 miljard dollar, dit bij wijze van eerste stap."