Philippe Gijsels (Fortis BNPP): "De belangrijkste reden voor de neerwaarts herziening van het BBP-cijfer waren de voorraden en de export. Het aandeel van het opbouwen van de voorraden kromp van 1,05% naar 0,63%."

Gijsels merkt op dat het economisch herstel in de Verenigde Staten het zwakste is wat we sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog gezien hebben: "Zelfs de activiteiten in de Amerikaanse fabrieken verzwakken, waarbij manufacturing tot dusver de belangrijkste motor achter het herstel was. In de huidige omstandigheden is dat herstel onvoldoende om een verdere verbetering van de arbeidsmarkt te ondersteunen. Dat blijkt onder andere ook uit de toename van het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering."

Philippe Gijsels (Fortis BNPP): "De belangrijkste reden voor de neerwaarts herziening van het BBP-cijfer waren de voorraden en de export. Het aandeel van het opbouwen van de voorraden kromp van 1,05% naar 0,63%." Gijsels merkt op dat het economisch herstel in de Verenigde Staten het zwakste is wat we sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog gezien hebben: "Zelfs de activiteiten in de Amerikaanse fabrieken verzwakken, waarbij manufacturing tot dusver de belangrijkste motor achter het herstel was. In de huidige omstandigheden is dat herstel onvoldoende om een verdere verbetering van de arbeidsmarkt te ondersteunen. Dat blijkt onder andere ook uit de toename van het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering."