Philippe Gijsels (Fortis BNPP): "Elke reden is momenteel goed om goud te kopen. Goud is inderdaad een apart verhaal. Het goud stijgt wanneer de koers van de dollar daalt, of wanneer er sprake is van quantative easing. In het laatstgenoemd geval neemt namelijk het inflatiegevaar toe."

Vast staat in ieder geval dat de goudprijs momenteel heel sterk ondersteund wordt, 98% van de analisten is positief voor het goud. Gijsels: "Opvallend was dat de goudprijs recent niet of nauwelijks op slecht nieuws reageerde. Grote hedge funds beleggers als Paulson hebben grote posities goud ETF's ingenomen. Maar toch blijven we voorzichtig. De goudmarkt loopt blijkbaar vooruit op een inflatiescenario, maar we verwachten geen inflatie maar wel deflatie. Een correctie in de goudprijs is dus steeds mogelijk. Belangrijk is nu dat de goudprijs kan standhouden boven het niveau van 1250 dollar."

Philippe Gijsels (Fortis BNPP): "Elke reden is momenteel goed om goud te kopen. Goud is inderdaad een apart verhaal. Het goud stijgt wanneer de koers van de dollar daalt, of wanneer er sprake is van quantative easing. In het laatstgenoemd geval neemt namelijk het inflatiegevaar toe." Vast staat in ieder geval dat de goudprijs momenteel heel sterk ondersteund wordt, 98% van de analisten is positief voor het goud. Gijsels: "Opvallend was dat de goudprijs recent niet of nauwelijks op slecht nieuws reageerde. Grote hedge funds beleggers als Paulson hebben grote posities goud ETF's ingenomen. Maar toch blijven we voorzichtig. De goudmarkt loopt blijkbaar vooruit op een inflatiescenario, maar we verwachten geen inflatie maar wel deflatie. Een correctie in de goudprijs is dus steeds mogelijk. Belangrijk is nu dat de goudprijs kan standhouden boven het niveau van 1250 dollar."