Philippe Gijsels (Fortis BNPP): "Enkele recent gepubliceerde indicatoren stelden wel degelijk teleur en dat is nooit een goed voorteken. Uit de cijfers van Eurostat blijkt dat de arbeidsmarkt blijft verzwakken. De tewerkstelling stabiliseerde weliswaar over het afgelopen kwartaal, maar op jaarbasis is er toch nog steeds sprake van een verzwakking met 0,60%."

Ook andere indicatoren schetsten een minder gunstig beeld, waaronder bijvoorbeeld de industriële productie. Gijsels: "De economie in de eurozone gaat verzwakken, dat staat als een paal boven water. De Duitse ZEW-index voor september gaf aan dat het sentiment steeds negatiever wordt. Externe factoren spelen eveneens een rol, het aflopen van de Amerikaanse steunmaatregelen is geen goed nieuws voor de Duitse export. Daarnaast zijn er de onopgeloste problemen in de eurozone, waaronder natuurlijk de begrotingscrisis in Griekenland en andere Zuid-Europese landen."

Philippe Gijsels (Fortis BNPP): "Enkele recent gepubliceerde indicatoren stelden wel degelijk teleur en dat is nooit een goed voorteken. Uit de cijfers van Eurostat blijkt dat de arbeidsmarkt blijft verzwakken. De tewerkstelling stabiliseerde weliswaar over het afgelopen kwartaal, maar op jaarbasis is er toch nog steeds sprake van een verzwakking met 0,60%." Ook andere indicatoren schetsten een minder gunstig beeld, waaronder bijvoorbeeld de industriële productie. Gijsels: "De economie in de eurozone gaat verzwakken, dat staat als een paal boven water. De Duitse ZEW-index voor september gaf aan dat het sentiment steeds negatiever wordt. Externe factoren spelen eveneens een rol, het aflopen van de Amerikaanse steunmaatregelen is geen goed nieuws voor de Duitse export. Daarnaast zijn er de onopgeloste problemen in de eurozone, waaronder natuurlijk de begrotingscrisis in Griekenland en andere Zuid-Europese landen."