Philippe Gijsels (Fortis BNPP): "We bevinden ons nu in de kalme zomerperiode, waarbij alle aandacht zal uitgaan naar de economische cijfers. Die zullen voorlopig waarschijnlijk goed blijven, want de eerste helft van 2010 werd economisch gekenmerkt door een opvallend herstel. De indicatoren die verslag uitbrengen over de eerste zes maanden van dit jaar, zullen voorlopig dus nog positief blijven."

Het venijn zit echter in de staart, want vanaf de tweede helft van het jaar gaan de indicatoren waarschijnlijk verzwakken: "Op de eerste plaats loopt de fase van de heropbouw van de voorraden ten einde, terwijl ook het effect van de steunmaatregelen dreigt weg te vallen. Daarnaast gaan de besparingsmaatregelen de economische groei onvermijdelijk afremmen. Het valt alleen nog af te wachten in welke mate dat gaat gebeuren. Krijgen we een double-dip recessie of niet? In september weten we daar ongetwijfeld meer over, want dan worden de eerste indicatoren over de zomermaanden gepubliceerd."

Philippe Gijsels (Fortis BNPP): "We bevinden ons nu in de kalme zomerperiode, waarbij alle aandacht zal uitgaan naar de economische cijfers. Die zullen voorlopig waarschijnlijk goed blijven, want de eerste helft van 2010 werd economisch gekenmerkt door een opvallend herstel. De indicatoren die verslag uitbrengen over de eerste zes maanden van dit jaar, zullen voorlopig dus nog positief blijven." Het venijn zit echter in de staart, want vanaf de tweede helft van het jaar gaan de indicatoren waarschijnlijk verzwakken: "Op de eerste plaats loopt de fase van de heropbouw van de voorraden ten einde, terwijl ook het effect van de steunmaatregelen dreigt weg te vallen. Daarnaast gaan de besparingsmaatregelen de economische groei onvermijdelijk afremmen. Het valt alleen nog af te wachten in welke mate dat gaat gebeuren. Krijgen we een double-dip recessie of niet? In september weten we daar ongetwijfeld meer over, want dan worden de eerste indicatoren over de zomermaanden gepubliceerd."