Philippe Gijsels (Fortis BNPP): "China heeft een schot voor de boeg gegeven, in die zin dat Beijing heeft laten weten niet zomaar met zich te laten sollen. De renteverhoging kwam heel onverwacht, zodat er een heel nieuw speelveld is geschapen. Voorlopig valt dat speelveld nog moeilijk in te schatten, de spelregels liggen nog niet vast."

China heeft de financiële markten nu duidelijk laten voelen dat er met dit land ook daadwerkelijk rekening moet worden gehouden. Gijsels: "De Verenigde Staten hebben door hun monetaire politiek - er is een nieuwe verruiming op komst - de koers van de dollar onder druk gezet. Dat heeft ook gevolgen voor China, onder andere wat betreft de inflatie. De Chinezen hebben nu laten weten dat ze niet met zich laten sollen."

Philippe Gijsels (Fortis BNPP): "China heeft een schot voor de boeg gegeven, in die zin dat Beijing heeft laten weten niet zomaar met zich te laten sollen. De renteverhoging kwam heel onverwacht, zodat er een heel nieuw speelveld is geschapen. Voorlopig valt dat speelveld nog moeilijk in te schatten, de spelregels liggen nog niet vast." China heeft de financiële markten nu duidelijk laten voelen dat er met dit land ook daadwerkelijk rekening moet worden gehouden. Gijsels: "De Verenigde Staten hebben door hun monetaire politiek - er is een nieuwe verruiming op komst - de koers van de dollar onder druk gezet. Dat heeft ook gevolgen voor China, onder andere wat betreft de inflatie. De Chinezen hebben nu laten weten dat ze niet met zich laten sollen."