Philippe Gijsels (Fortis BNPP): "De groeivooruitzichten voor China werden inderdaad naar beneden aangepast, maar we moeten de situatie zeker niet dramatiseren. Een groei van het BBP met 7 tot 8% is nog steeds zeer goed, daar zou elk Europees land voor willen tekenen."

Als de Chinese economie vertraagt, zou dat niettemin toch niet zonder gevolgen blijven voor de Duitse (en dus ook de Europese) economie. Gijsels: "Daardoor wordt nogmaals duidelijk hoe belangrijk China voor de wereldeconomie is geworden. Alles wordt gerelateerd aan de Chinese economie, inclusief de grondstoffenprijzen. Wanneer de beurs als een voorlopende indicator mag worden beschouwd, ziet het er voor die Chinese economie niet zo goed uit. De Shanghai Composite Index heeft al ongeveer een kwart van zijn waarde verloren."

Philippe Gijsels (Fortis BNPP): "De groeivooruitzichten voor China werden inderdaad naar beneden aangepast, maar we moeten de situatie zeker niet dramatiseren. Een groei van het BBP met 7 tot 8% is nog steeds zeer goed, daar zou elk Europees land voor willen tekenen." Als de Chinese economie vertraagt, zou dat niettemin toch niet zonder gevolgen blijven voor de Duitse (en dus ook de Europese) economie. Gijsels: "Daardoor wordt nogmaals duidelijk hoe belangrijk China voor de wereldeconomie is geworden. Alles wordt gerelateerd aan de Chinese economie, inclusief de grondstoffenprijzen. Wanneer de beurs als een voorlopende indicator mag worden beschouwd, ziet het er voor die Chinese economie niet zo goed uit. De Shanghai Composite Index heeft al ongeveer een kwart van zijn waarde verloren."