Philippe Gijsels (Fortis BNPP): "Maar daarmee zijn natuurlijk nog niet alle onzekerheden verdwenen. Het antwoord op de belangrijkste vraag kennen we nog niet en dat is bij wijze van spreken de vraag van 1 miljoen. In hoeverre zal de economie tijdens de tweede helft van dit jaar gaan vertragen?"

De vraag kan ook anders worden gesteld: krijgen we een double-dip recessie of krijgen we die niet? Gijsels: "Het antwoord op die vraag krijgen helaas slechts binnen enkele maanden. Dat betekent dat we een periode van grote nervositeit kunnen beleven, waarbij alle binnenkomende indicatoren nauwlettend gaan geanalyseerd worden. De reactie op de index van het consumentenvertrouwen in de VS zoals die door de Conference Board werd opgesteld, sprak in dat verband boekdelen. Het bleek met het consumentenvertrouwen in de VS verschrikkelijk slecht gesteld, wat een double-dip recessie inderdaad niet uitsluit. De bedrijfsresultaten over het tweede kwartaal gaan daar waarschijnlijk niet veel over zeggen. Die gaan ongetwijfeld goed zijn, maar schetsen steeds een beeld uit het verleden."

Philippe Gijsels (Fortis BNPP): "Maar daarmee zijn natuurlijk nog niet alle onzekerheden verdwenen. Het antwoord op de belangrijkste vraag kennen we nog niet en dat is bij wijze van spreken de vraag van 1 miljoen. In hoeverre zal de economie tijdens de tweede helft van dit jaar gaan vertragen?" De vraag kan ook anders worden gesteld: krijgen we een double-dip recessie of krijgen we die niet? Gijsels: "Het antwoord op die vraag krijgen helaas slechts binnen enkele maanden. Dat betekent dat we een periode van grote nervositeit kunnen beleven, waarbij alle binnenkomende indicatoren nauwlettend gaan geanalyseerd worden. De reactie op de index van het consumentenvertrouwen in de VS zoals die door de Conference Board werd opgesteld, sprak in dat verband boekdelen. Het bleek met het consumentenvertrouwen in de VS verschrikkelijk slecht gesteld, wat een double-dip recessie inderdaad niet uitsluit. De bedrijfsresultaten over het tweede kwartaal gaan daar waarschijnlijk niet veel over zeggen. Die gaan ongetwijfeld goed zijn, maar schetsen steeds een beeld uit het verleden."