Philippe Gijsels (Fortis BNP Paribas): "De markten zijn niet echt bezig met België, dat blijkt vandaag opnieuw. De BEL 20 noteert in de plus, hetgeen aangeeft dat BHV internationaal gezien geen echte headliner is."

Alle aandacht van de beleggers gaan nu uit naar Griekenland en het reddingsplan dat dit land zal nodig hebben, maar ook naar de beter dan verwachte Duitse Ifo-index. Gijsels: "Wat de financiële gevolgen van de BHV-crisis gaan zijn? Die zijn afhankelijk van de evolutie van de politieke situatie. BHV wordt door de financiële markten opzij geschoven, er zou een veel hardere reactie zijn wanneer werd geloofd dat BHV ons land aan de rand van de afgrond zou brengen. Het buitenland redeneert blijkbaar dat het hier weer een typische Belgische affaire betreft. Je mag niet vergeten dat ze Leterme al voor de vijfde keer naar de koning zagen trekken. Alles went, ook het bezoek van Leterme aan het paleis."

Philippe Gijsels (Fortis BNP Paribas): "De markten zijn niet echt bezig met België, dat blijkt vandaag opnieuw. De BEL 20 noteert in de plus, hetgeen aangeeft dat BHV internationaal gezien geen echte headliner is." Alle aandacht van de beleggers gaan nu uit naar Griekenland en het reddingsplan dat dit land zal nodig hebben, maar ook naar de beter dan verwachte Duitse Ifo-index. Gijsels: "Wat de financiële gevolgen van de BHV-crisis gaan zijn? Die zijn afhankelijk van de evolutie van de politieke situatie. BHV wordt door de financiële markten opzij geschoven, er zou een veel hardere reactie zijn wanneer werd geloofd dat BHV ons land aan de rand van de afgrond zou brengen. Het buitenland redeneert blijkbaar dat het hier weer een typische Belgische affaire betreft. Je mag niet vergeten dat ze Leterme al voor de vijfde keer naar de koning zagen trekken. Alles went, ook het bezoek van Leterme aan het paleis."