Philippe Gijsels (Fortis BNP Paribas): "Dat besmettingsgevaar is mijn inziens wel degelijk aanwezig. De situatie in Griekenland verslechterde vorige week dag na dag, er was geen enkele kans op een verbetering. Uiteindelijk moesten de Grieken vrijdag aan de alarmbel trekken."

Hoe moet het nu verder? De financiële markten hebben Portugal in het vizier gekregen, maar het valt nog af te wachten of ook dit land hard zal worden aangepakt. Gijsels: "Het valt nu af te wachten hoe de financiële markten in de komende dagen en weken gaan reageren. Er is hier eigenlijk geen sprake van een economisch, maar van een politiek gegeven. Een groot structureel probleem zal ontstaan wanneer Spanje in het vizier wordt. Dit land is economisch gezien vijf keer groter dan Griekenland. Spanje zou ongeveer 200 miljoen euro nodig hebben, waarvan 40 miljoen euro afkomstig van Duitsland. Dit zou hoe dan ook problemen gaan opleveren."

Philippe Gijsels (Fortis BNP Paribas): "Dat besmettingsgevaar is mijn inziens wel degelijk aanwezig. De situatie in Griekenland verslechterde vorige week dag na dag, er was geen enkele kans op een verbetering. Uiteindelijk moesten de Grieken vrijdag aan de alarmbel trekken." Hoe moet het nu verder? De financiële markten hebben Portugal in het vizier gekregen, maar het valt nog af te wachten of ook dit land hard zal worden aangepakt. Gijsels: "Het valt nu af te wachten hoe de financiële markten in de komende dagen en weken gaan reageren. Er is hier eigenlijk geen sprake van een economisch, maar van een politiek gegeven. Een groot structureel probleem zal ontstaan wanneer Spanje in het vizier wordt. Dit land is economisch gezien vijf keer groter dan Griekenland. Spanje zou ongeveer 200 miljoen euro nodig hebben, waarvan 40 miljoen euro afkomstig van Duitsland. Dit zou hoe dan ook problemen gaan opleveren."