Philippe Gijsels (BNPP Fortis): "De spreads en de CDS's staan onder druk, daar kunnen we niet onderuit. Toch valt de schade op de keper beschouwd eigenlijk nog wel mee. Bovendien wordt ons land nog steeds geciteerd bij de kanshebbers op een reddingsplan, na Portugal, Spanje en dan Italië."

Economisch gezien gaat het ons nog goed. Gijsels: "Onze economie gaat nog goed mee met de Duitse, maar algemeen nemen de onzekerheden toe. Zo worden er vraagtekens gesteld bij het gebruik van pensioengelden om de redding van Ierland te financieren. Het is dus zo dat de situatie wat ons land betreft in ieder geval op de voet moet worden gevolgd."

Philippe Gijsels (BNPP Fortis): "De spreads en de CDS's staan onder druk, daar kunnen we niet onderuit. Toch valt de schade op de keper beschouwd eigenlijk nog wel mee. Bovendien wordt ons land nog steeds geciteerd bij de kanshebbers op een reddingsplan, na Portugal, Spanje en dan Italië." Economisch gezien gaat het ons nog goed. Gijsels: "Onze economie gaat nog goed mee met de Duitse, maar algemeen nemen de onzekerheden toe. Zo worden er vraagtekens gesteld bij het gebruik van pensioengelden om de redding van Ierland te financieren. Het is dus zo dat de situatie wat ons land betreft in ieder geval op de voet moet worden gevolgd."