Philippe Gijsels (BNPP Fortis): "De economische prognoses voor 2011 klinken waarschijnlijk te optimistisch. Er is sprake van een heel broos evenwicht, dat snel kan worden verstoord. De aangekondigde besparingen kunnen de economische groei doen vertragen, waardoor de Europese economie zelfs in een nieuwe recessie kan wegzakken."

Uiteindelijk is een en ander allesbehalve positief voor de evolutie van de beurkoersen. Gijsels: "De beurs heeft zich tot dusver weinig zorgen gemaakt, in tegenstelling tot de obligatiemarkten. Bovendien werden de beurskoersen voortgedreven door de stroom geld die door FED-voorzitter Bernanke als gevolg van zijn politiek van monetaire verruiming in het systeem werd gepompt. We stevenen op het einde van het jaar af, waardoor de handel dunner gaat worden. Dat kan tot gevolg hebben dat de volatiliteit op de markt gaat toenemen. Ik sluit dus forse uitslagen niet uit."

Philippe Gijsels (BNPP Fortis): "De economische prognoses voor 2011 klinken waarschijnlijk te optimistisch. Er is sprake van een heel broos evenwicht, dat snel kan worden verstoord. De aangekondigde besparingen kunnen de economische groei doen vertragen, waardoor de Europese economie zelfs in een nieuwe recessie kan wegzakken." Uiteindelijk is een en ander allesbehalve positief voor de evolutie van de beurkoersen. Gijsels: "De beurs heeft zich tot dusver weinig zorgen gemaakt, in tegenstelling tot de obligatiemarkten. Bovendien werden de beurskoersen voortgedreven door de stroom geld die door FED-voorzitter Bernanke als gevolg van zijn politiek van monetaire verruiming in het systeem werd gepompt. We stevenen op het einde van het jaar af, waardoor de handel dunner gaat worden. Dat kan tot gevolg hebben dat de volatiliteit op de markt gaat toenemen. Ik sluit dus forse uitslagen niet uit."