Philippe Gijsels (BNPP Fortis): "Er was natuurlijk de speculatie vorige week dat de Europese Centrale Bank op grote schaal staatsobligaties zou gaan inkopen. Die maatregel is er uiteindelijk niet gekomen, wat toch aan de basis van een zekere vorm van teleurstelling lag."

Na de persconferentie achteraf bleef Gijsels achter met een déjà vu gevoel: "De ECB ondernam eigenlijk slechts het absolute minimum om de spanningen op de financiële markten te doen afnemen, niet meer of niet minder. Daarmee is de bezorgdheid over de begrotingsproblemen bij een aantal landen van de eurozone niet weggenomen. Die bezorgdheid is en blijft het epicentrum van de ganse crisis. We volgen de gang van zaken in ieder geval op de voet."

Philippe Gijsels (BNPP Fortis): "Er was natuurlijk de speculatie vorige week dat de Europese Centrale Bank op grote schaal staatsobligaties zou gaan inkopen. Die maatregel is er uiteindelijk niet gekomen, wat toch aan de basis van een zekere vorm van teleurstelling lag." Na de persconferentie achteraf bleef Gijsels achter met een déjà vu gevoel: "De ECB ondernam eigenlijk slechts het absolute minimum om de spanningen op de financiële markten te doen afnemen, niet meer of niet minder. Daarmee is de bezorgdheid over de begrotingsproblemen bij een aantal landen van de eurozone niet weggenomen. Die bezorgdheid is en blijft het epicentrum van de ganse crisis. We volgen de gang van zaken in ieder geval op de voet."