Philippe Gijsels (BNPP Fortis): "Ik ga er van uit dat een Chinese renteverhoging weinig invloed zal hebben op de evolutie van de beurskoersen, evenals trouwens andere factoren die momenteel op tafel liggen."

De geschiedenis leert Gijsels namelijk dat eindejaarsrally's eerder regel dan uitzondering zijn: "December is meestal een goede beursmaand. Er was natuurlijk het annus horibilis 2007, maar dergelijke slechte jaren zijn eerder zeldzaam. Over de afgelopen 100 jaar was december maar in 29% van de gevallen een slechte beursmaand. Dit jaar speelt nog een andere factor: veel fondsbeheerders hadden een barslecht jaar en willen hun blazoen dringend oppoetsen. We kunnen met andere woorden zeker nog een eindejaarsrally krijgen."

Philippe Gijsels (BNPP Fortis): "Ik ga er van uit dat een Chinese renteverhoging weinig invloed zal hebben op de evolutie van de beurskoersen, evenals trouwens andere factoren die momenteel op tafel liggen." De geschiedenis leert Gijsels namelijk dat eindejaarsrally's eerder regel dan uitzondering zijn: "December is meestal een goede beursmaand. Er was natuurlijk het annus horibilis 2007, maar dergelijke slechte jaren zijn eerder zeldzaam. Over de afgelopen 100 jaar was december maar in 29% van de gevallen een slechte beursmaand. Dit jaar speelt nog een andere factor: veel fondsbeheerders hadden een barslecht jaar en willen hun blazoen dringend oppoetsen. We kunnen met andere woorden zeker nog een eindejaarsrally krijgen."