Philippe Gijsels (BNP Paribas): "We gaan er van uit dat de economische toestand de komende maanden en kwartalen de ECB er toe zal aanzetten de rente verder te verlagen en mogelijk op andere maatregelen te nemen om de liquiditeit te verhogen. Daarbij mogen we niet vergeten dat ondanks het feit dat er geen officiele QE wordt gedaan de ECB met zijn LTROs (langlopende leningen aan banken) al ruim zijn spreekwoordelijke duit in het al even spreekwoordelijke zakje heeft gedaan."

De komende dagen en weken is het vooral uitkijken naar het verdere verloop van het resultatenseizoen. Het is nog vroeg dat, maar er zijn toch al een aantal tegenvallers.

Gijsels: "We blijven er vanuitgaan dat de winstvooruitzichten voor dit jaar te optimistisch zijn. Een aantal goede veilingen van Spaans en Italiaans overheidspapier deed de spreads verder ontspannen. De aandelenmarkten kunnen hier voorlopig niet van profiteren wat aangeeft dat de rally van de afgelopen weken ons tot aan een aantal moeilijk te nemen weerstanden heeft gebracht. Van hier is het dus oppassen."

Philippe Gijsels (BNP Paribas): "We gaan er van uit dat de economische toestand de komende maanden en kwartalen de ECB er toe zal aanzetten de rente verder te verlagen en mogelijk op andere maatregelen te nemen om de liquiditeit te verhogen. Daarbij mogen we niet vergeten dat ondanks het feit dat er geen officiele QE wordt gedaan de ECB met zijn LTROs (langlopende leningen aan banken) al ruim zijn spreekwoordelijke duit in het al even spreekwoordelijke zakje heeft gedaan." De komende dagen en weken is het vooral uitkijken naar het verdere verloop van het resultatenseizoen. Het is nog vroeg dat, maar er zijn toch al een aantal tegenvallers. Gijsels: "We blijven er vanuitgaan dat de winstvooruitzichten voor dit jaar te optimistisch zijn. Een aantal goede veilingen van Spaans en Italiaans overheidspapier deed de spreads verder ontspannen. De aandelenmarkten kunnen hier voorlopig niet van profiteren wat aangeeft dat de rally van de afgelopen weken ons tot aan een aantal moeilijk te nemen weerstanden heeft gebracht. Van hier is het dus oppassen."