Philippe Gijsels (BNP Paribas): "Want als er aan een economie zeer zware besparingen worden opgelegd is het alleen maar logisch dat de reele economie daar op korte tot Middellange termijn schade van ondervindt. Dat is nu eenmaal de zeer moeilijke periode waar we door moeten. Niets aan te doen. Ondertussen heeft de Griekse regering nog een extra pakket bezuinigingen goedgekeurd. Dit geeft aan dat het hen wel menens is. Dit betekent ook dat de volgende schijf noodhulp ook wel zal volgen."

Maar dit alles schijnt de markten niet echt veel vooruit te helpen. De bewijslast ligt meer dan ooit in het kamp van de stieren. En de weg van de minste weerstand is overduidelijk naar beneden. Dat is wat het is. Een markt die niet omhoog gaat op goed nieuws en sterk wordt afgestraft op slecht nieuws is een zwakke markt.

Gijsels: "En er is wel degelijk van tijd tot tijd beter nieuws. Neem heel recent de Amerikaanse ISM, die toch wel een stuk boven de verwachtingen uitkwam. Het cijfers zorgde van een opvering van de koersen. En om de temperatuur van de markt te meten is het altijd interessant te zien hoelang de betere stemming aanhoudt. Deze week is het vooral uitkijken naar de Ecofin meeting op dinsdag. Natuurlijk is er ook de ECB meeting waar we vanuit gaan dat een renteverlaging van 25 basispunten zal worden doorgevoerd. Maar die verwachting zit al in de markten zodat de impact ook eerder beperkt zal zijn. En voor de rest is het alsmaar wachten op een "grote oplossing" voor de Europese onzekerheid. En tot die op tafel komt zullen de markten nerveus en volatiel blijven."

Philippe Gijsels (BNP Paribas): "Want als er aan een economie zeer zware besparingen worden opgelegd is het alleen maar logisch dat de reele economie daar op korte tot Middellange termijn schade van ondervindt. Dat is nu eenmaal de zeer moeilijke periode waar we door moeten. Niets aan te doen. Ondertussen heeft de Griekse regering nog een extra pakket bezuinigingen goedgekeurd. Dit geeft aan dat het hen wel menens is. Dit betekent ook dat de volgende schijf noodhulp ook wel zal volgen." Maar dit alles schijnt de markten niet echt veel vooruit te helpen. De bewijslast ligt meer dan ooit in het kamp van de stieren. En de weg van de minste weerstand is overduidelijk naar beneden. Dat is wat het is. Een markt die niet omhoog gaat op goed nieuws en sterk wordt afgestraft op slecht nieuws is een zwakke markt. Gijsels: "En er is wel degelijk van tijd tot tijd beter nieuws. Neem heel recent de Amerikaanse ISM, die toch wel een stuk boven de verwachtingen uitkwam. Het cijfers zorgde van een opvering van de koersen. En om de temperatuur van de markt te meten is het altijd interessant te zien hoelang de betere stemming aanhoudt. Deze week is het vooral uitkijken naar de Ecofin meeting op dinsdag. Natuurlijk is er ook de ECB meeting waar we vanuit gaan dat een renteverlaging van 25 basispunten zal worden doorgevoerd. Maar die verwachting zit al in de markten zodat de impact ook eerder beperkt zal zijn. En voor de rest is het alsmaar wachten op een "grote oplossing" voor de Europese onzekerheid. En tot die op tafel komt zullen de markten nerveus en volatiel blijven."