Philippe Gijsels (BNP Paribas Fortis): "Er is natuurlijk nog het probleem van de olie, die wat duurder is geworden. Van paniek op de oliemarkten is echter geen sprake. Dat hoeft ook niet, want aan olie is op de markt geen gebrek."

Die duurdere olie werkt echter wel de inflatie in de hand en dat kan op termijn leiden tot een stijging van de rente. Gijsels: 'Hogere rentevoeten kunnen de beurzen onder druk gaan zetten. Momenteel vloeit er nog geld uit de obligatiemarkten richting meer risicovolle activaklassen. Voorlopig kan die evolutie zich nog wel even verder zetten, want het geld moet ergens een bestemming vinden. Ik hou echter rekening met meer volatiele periodes, onder als gevolg van teleurstellende evoluties."

Philippe Gijsels (BNP Paribas Fortis): "Er is natuurlijk nog het probleem van de olie, die wat duurder is geworden. Van paniek op de oliemarkten is echter geen sprake. Dat hoeft ook niet, want aan olie is op de markt geen gebrek." Die duurdere olie werkt echter wel de inflatie in de hand en dat kan op termijn leiden tot een stijging van de rente. Gijsels: 'Hogere rentevoeten kunnen de beurzen onder druk gaan zetten. Momenteel vloeit er nog geld uit de obligatiemarkten richting meer risicovolle activaklassen. Voorlopig kan die evolutie zich nog wel even verder zetten, want het geld moet ergens een bestemming vinden. Ik hou echter rekening met meer volatiele periodes, onder als gevolg van teleurstellende evoluties."