Toch zijn nog niet alle angels uit het gras gehaald, want de Grieken worden nog met enkele prikkelende uitdagingen geconfronteerd. De eerste daarvan worden ongetwijfeld de verkiezingen, die ofwel op 29 april ofwel op 6 mei worden georganiseerd.

Philippe Gijsels (BNP Paribas): "De uitslag van de Griekse verkiezingen is vast en zeker belangrijk. Volgens de recente polls ligt de Nieuwe Democratische Partij momenteel aan de leiding, maar zou de voorsprong onvoldoende zijn om zelf een meerderheidsregering op de been te brengen. Bovendien dreigt het politiek landschap versnipperd te raken, want negen in plaats van vijf partijen zouden vertegenwoordigers in het parlement krijgen. Er moet dus een coalitieregering komen en die houdt extra risico's in wat betreft de implementatie van het reddingsprogramma. Bovendien moet er ook rekening worden gehouden met toenemende kansen op sociale onrust."

Toch zijn nog niet alle angels uit het gras gehaald, want de Grieken worden nog met enkele prikkelende uitdagingen geconfronteerd. De eerste daarvan worden ongetwijfeld de verkiezingen, die ofwel op 29 april ofwel op 6 mei worden georganiseerd. Philippe Gijsels (BNP Paribas): "De uitslag van de Griekse verkiezingen is vast en zeker belangrijk. Volgens de recente polls ligt de Nieuwe Democratische Partij momenteel aan de leiding, maar zou de voorsprong onvoldoende zijn om zelf een meerderheidsregering op de been te brengen. Bovendien dreigt het politiek landschap versnipperd te raken, want negen in plaats van vijf partijen zouden vertegenwoordigers in het parlement krijgen. Er moet dus een coalitieregering komen en die houdt extra risico's in wat betreft de implementatie van het reddingsprogramma. Bovendien moet er ook rekening worden gehouden met toenemende kansen op sociale onrust."