Philippe Gijsels (BNP Paribas Fortis): 'Portugal zal nu wel om hulp moeten vragen aan de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds. De politieke crisis in het land heeft het duidelijk gemaakt hoe moeilijk het is om de noodzakelijke besparingsmaatregelen door te voeren."

Een steunpakket zou Portugal weer aan geloofwaardigheid kunnen doen winnen. Gijsels: "Het aanvragen van steun zou in grote mate voordelig kunnen zijn voor Portugal. In tegenstellling tot Griekenland heeft het land niet af te rekenen met corruptie. Portugal heeft in het verleden in de periode 2003-2007 al op een succesvolle manier besparingen doorgevoerd. Het land zou door het vragen van steun meer ademruimte krijgen omdat het voorlopig geen beroep meer hoeft te doen op de financiële markten."

Philippe Gijsels (BNP Paribas Fortis): 'Portugal zal nu wel om hulp moeten vragen aan de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds. De politieke crisis in het land heeft het duidelijk gemaakt hoe moeilijk het is om de noodzakelijke besparingsmaatregelen door te voeren." Een steunpakket zou Portugal weer aan geloofwaardigheid kunnen doen winnen. Gijsels: "Het aanvragen van steun zou in grote mate voordelig kunnen zijn voor Portugal. In tegenstellling tot Griekenland heeft het land niet af te rekenen met corruptie. Portugal heeft in het verleden in de periode 2003-2007 al op een succesvolle manier besparingen doorgevoerd. Het land zou door het vragen van steun meer ademruimte krijgen omdat het voorlopig geen beroep meer hoeft te doen op de financiële markten."