We mogen nu niet vergeten dat het zowel de Fed als de ECB ( niet te vergeten de BoE) zijn die vol aan de bak zijn en bovendien nog meer gaan doen de komende dagen en weken.

Philippe Gijsels (BNP Paribas): "De economische cijfers lijken een beetje te verbeteren, maar blijven toch ver om van naar huis te schrijven. Hetzelfde geldt voor de resultaten van de bedrijven. Er zijn momenteel minder bedrijven die het beter doen dan de verwachtingen en voor diegene waar de winst dan al beter is, valt de omzet vaak tegen. Dus op een bepaald moment moet beter nieuws met betrekking tot de reële economie het toch een keer gaan overnemen van de liquiditeit. En dat wordt de grote vraag, vooral voor de tweede helft van het jaar. Maar voorlopig blijft de liquiditeit de voornaamste katalysator. Het enige wat momenteel roet in het eten kan komen gooien is een nieuwe ontgoocheling met betrekking tot Griekenland of een verdere negatieve impact op Portugal, waar de spreads ook aan het oplopen zijn. Maar los van de langere trend is het ook duidelijk dat de markt, na de sterkste januari in vele jaren aan een rustpauze toe is."

We mogen nu niet vergeten dat het zowel de Fed als de ECB ( niet te vergeten de BoE) zijn die vol aan de bak zijn en bovendien nog meer gaan doen de komende dagen en weken. Philippe Gijsels (BNP Paribas): "De economische cijfers lijken een beetje te verbeteren, maar blijven toch ver om van naar huis te schrijven. Hetzelfde geldt voor de resultaten van de bedrijven. Er zijn momenteel minder bedrijven die het beter doen dan de verwachtingen en voor diegene waar de winst dan al beter is, valt de omzet vaak tegen. Dus op een bepaald moment moet beter nieuws met betrekking tot de reële economie het toch een keer gaan overnemen van de liquiditeit. En dat wordt de grote vraag, vooral voor de tweede helft van het jaar. Maar voorlopig blijft de liquiditeit de voornaamste katalysator. Het enige wat momenteel roet in het eten kan komen gooien is een nieuwe ontgoocheling met betrekking tot Griekenland of een verdere negatieve impact op Portugal, waar de spreads ook aan het oplopen zijn. Maar los van de langere trend is het ook duidelijk dat de markt, na de sterkste januari in vele jaren aan een rustpauze toe is."