Philippe Gijsels (BNP Paribas): "Maar dat is natuurlijk niet het geval. En dan is er ook de manier dat hier een nieuwe regering gevormd wordt er heel veel in detail wordt gegaan en er afspraken over alles in het regeerakkoord moeten staan terwijl men op andere plaatsen er vaak maar aan begint en dan maar ziet. Het is logisch dat dit dan ook wat langer wordt."

Maar ondanks dit alles moeten we ons ook geen rad voor de ogen draaien. Het duurt nu al zeer lang en er is geen direkte oplossing inzicht. Dit verhoogt de kans dat de nerveuziteit op de markten alleen maar zal toenemen.

Gijsels: "Daarom is het idee dat gisteren vanuit een paar hoeken werd geopperd om een interimregering te maken die werk maakt van een nieuwe besparingsronde terwijl er verder wordtr onderhandeld over de lange termijn uitdagingen misschien nog niet zo een slecht idee. Het zou waarschijnlijk de druk op de ketel wat weg nemen. Maar zoals Cruyf zo vaak zegt ieder nadeel heb zijn voordeel en ieder vooordeel heb zijn nadeel. Het zou ook de druk op de ketel bij de onderhandelaars weg nemen en de sense of urgency verminderen, waardoor het misschien nog allemaal langer zou duren. Het is en blijft een bijzonder moeilijke evenwichtsoefening."

Philippe Gijsels (BNP Paribas): "Maar dat is natuurlijk niet het geval. En dan is er ook de manier dat hier een nieuwe regering gevormd wordt er heel veel in detail wordt gegaan en er afspraken over alles in het regeerakkoord moeten staan terwijl men op andere plaatsen er vaak maar aan begint en dan maar ziet. Het is logisch dat dit dan ook wat langer wordt." Maar ondanks dit alles moeten we ons ook geen rad voor de ogen draaien. Het duurt nu al zeer lang en er is geen direkte oplossing inzicht. Dit verhoogt de kans dat de nerveuziteit op de markten alleen maar zal toenemen. Gijsels: "Daarom is het idee dat gisteren vanuit een paar hoeken werd geopperd om een interimregering te maken die werk maakt van een nieuwe besparingsronde terwijl er verder wordtr onderhandeld over de lange termijn uitdagingen misschien nog niet zo een slecht idee. Het zou waarschijnlijk de druk op de ketel wat weg nemen. Maar zoals Cruyf zo vaak zegt ieder nadeel heb zijn voordeel en ieder vooordeel heb zijn nadeel. Het zou ook de druk op de ketel bij de onderhandelaars weg nemen en de sense of urgency verminderen, waardoor het misschien nog allemaal langer zou duren. Het is en blijft een bijzonder moeilijke evenwichtsoefening."