Philippe Gijsels (BNP Paribas): "Inflatie baant zich inderdaad een weg naar de top van de agenda. Het ziet er bijvoorbeeld naar uit dat de inflatie in het Verenigd Koninkrijk snel de kaap van 4% gaat ronden. Ook in de eurozone werd de inflatiedoelstelling van 2% overschreden."

Op 13 januari uitte ECB-voorzitter Jean-Claude Trichet al zijn bezorgdheid over het oprukken van de inflatie. Gijsels: "Er is uiteraard de stijging van de grondstoffenprijzen - waarbij ik even geen rekening hou met de correctie die deze week plaatsvond - maar de financiële markten moeten ook rekening houden met de Duitse economie die sterker dan verwacht groeit. Voor 2011 verwacht ik voor de eurozone nu een inflatie van 2,20%, voor 2012 van 1,60%. De kerninflatie zal echter relatief beperkt blijven."

Philippe Gijsels (BNP Paribas): "Inflatie baant zich inderdaad een weg naar de top van de agenda. Het ziet er bijvoorbeeld naar uit dat de inflatie in het Verenigd Koninkrijk snel de kaap van 4% gaat ronden. Ook in de eurozone werd de inflatiedoelstelling van 2% overschreden." Op 13 januari uitte ECB-voorzitter Jean-Claude Trichet al zijn bezorgdheid over het oprukken van de inflatie. Gijsels: "Er is uiteraard de stijging van de grondstoffenprijzen - waarbij ik even geen rekening hou met de correctie die deze week plaatsvond - maar de financiële markten moeten ook rekening houden met de Duitse economie die sterker dan verwacht groeit. Voor 2011 verwacht ik voor de eurozone nu een inflatie van 2,20%, voor 2012 van 1,60%. De kerninflatie zal echter relatief beperkt blijven."