Philippe Gijsels (BNP Paribas): "Voorlopig zie ik er de euro niet verdwijnen, hoewel er de afgelopen weken verschillende geruchten omtrent een alternatief voor de euro de ronde deden. Zo is er sprake van een herinvoering van de ECU, de voorloper van de euro, maar ook van de lancering van de euro op twee verschillende niveaus. Deze geruchten staan loodrecht op eerdere uitspraken dat de euro tot de laatste snik zal verdedigd worden."

Langzaam maar zeker vindt het besef ingang dat er alternatieven voorhanden zijn en dat de euro niet ten koste van alles moet worden verdedigd worden. Gysels: "De financiële wereld beseft momenteel dat er alternatieven bestaan, dat de euro mogelijk niet tegen elke prijs moet verdedigd worden. Persoonlijk denk ik dat de euro wel zal blijven bestaan, maar dat de koers verder naar omlaag kan. Een verhouding van 1 euro voor 1 dollar is niet uitgesloten. Overigens is het niet zo zeer de daling van de eurokoers die de beleggers afschrikt, als wel het tempo waarin dat gebeurt. Voorlopig zie ik de euro dus blijven, maar de Europese Unie en de Europese Centrale Bank gaan uiteindelijk het lot van de euro bepalen."

Philippe Gijsels (BNP Paribas): "Voorlopig zie ik er de euro niet verdwijnen, hoewel er de afgelopen weken verschillende geruchten omtrent een alternatief voor de euro de ronde deden. Zo is er sprake van een herinvoering van de ECU, de voorloper van de euro, maar ook van de lancering van de euro op twee verschillende niveaus. Deze geruchten staan loodrecht op eerdere uitspraken dat de euro tot de laatste snik zal verdedigd worden." Langzaam maar zeker vindt het besef ingang dat er alternatieven voorhanden zijn en dat de euro niet ten koste van alles moet worden verdedigd worden. Gysels: "De financiële wereld beseft momenteel dat er alternatieven bestaan, dat de euro mogelijk niet tegen elke prijs moet verdedigd worden. Persoonlijk denk ik dat de euro wel zal blijven bestaan, maar dat de koers verder naar omlaag kan. Een verhouding van 1 euro voor 1 dollar is niet uitgesloten. Overigens is het niet zo zeer de daling van de eurokoers die de beleggers afschrikt, als wel het tempo waarin dat gebeurt. Voorlopig zie ik de euro dus blijven, maar de Europese Unie en de Europese Centrale Bank gaan uiteindelijk het lot van de euro bepalen."