Technisch waren ze zeer overgekocht en de aankondiging werd aangegrepen om hier en daar wat winst te nemen.

Toch beven de winstnemingen eerder beperkt. IBM zette gisteren een "all time high" neer en olie heeft er de langste winstreeks in meer dan twee jaar opzitten.

Gewoon twee voorbeeldjes van de vele om aan te geven dat er voorlopig niets mis is met de risicoappetijt van de markt.

Philippe Gijsels (BNP Paribas): "En hoe kan het ook anders? Volgende week dinsdag (aankondiging woensdag) zet de ECB de deuren van haar liquiditeitssneopparadijs weer wagenwijd open. Banken kunnen zich opnieuw ongelimiteerd van liquiditeiten voorzien voor een periode van 3 jaar. Algemeen wordt er verwacht dat er zo tussen de 400 en 500 miljard euro zal worden gevraagd. Maar ik heb ook al estimaties gezien die een stuk hoger lager. Maar wat er ook van mogen zijn, het gaat hier wel weer degelijk over een berg geld. En daar zal ongetwijfeld weer een goed deel van weer zijn weg vinden naar de markten. Dus de kans dat die ook de komende weken en maanden goed ondersteund zullen blijven is niet gering. Het blijft natuurlijk allemaal artificieel. En op een bepaald moment zullen al deze maatregelen toch ook hun impact moeten beginnen te hebben op de reële economie. Want anders hebben we een groot probleem. Het gat tussen de financiële en reële economie moet ergens, om het in wielertermen te zeggen, worden dichtgereden. En dat brengt ons terug bij Griekenland. Als de komende weken de losse eindjes aan elkaar worden geknoopt zijn de liquiditeitsproblemen voor een tijd van de baan. Maar toch is iedereen het er over eens dat het geen gezondheidswandeling zal worden om in 2020 de doelstelling van de debt/GDP te bereiken van 120%. De komende maanden wordt het dan ook vooral uitkijken hoe de economieën in de landen van de periferie het zullen doen. Wordt ongetwijfeld vervolgd."

Technisch waren ze zeer overgekocht en de aankondiging werd aangegrepen om hier en daar wat winst te nemen. Toch beven de winstnemingen eerder beperkt. IBM zette gisteren een "all time high" neer en olie heeft er de langste winstreeks in meer dan twee jaar opzitten. Gewoon twee voorbeeldjes van de vele om aan te geven dat er voorlopig niets mis is met de risicoappetijt van de markt. Philippe Gijsels (BNP Paribas): "En hoe kan het ook anders? Volgende week dinsdag (aankondiging woensdag) zet de ECB de deuren van haar liquiditeitssneopparadijs weer wagenwijd open. Banken kunnen zich opnieuw ongelimiteerd van liquiditeiten voorzien voor een periode van 3 jaar. Algemeen wordt er verwacht dat er zo tussen de 400 en 500 miljard euro zal worden gevraagd. Maar ik heb ook al estimaties gezien die een stuk hoger lager. Maar wat er ook van mogen zijn, het gaat hier wel weer degelijk over een berg geld. En daar zal ongetwijfeld weer een goed deel van weer zijn weg vinden naar de markten. Dus de kans dat die ook de komende weken en maanden goed ondersteund zullen blijven is niet gering. Het blijft natuurlijk allemaal artificieel. En op een bepaald moment zullen al deze maatregelen toch ook hun impact moeten beginnen te hebben op de reële economie. Want anders hebben we een groot probleem. Het gat tussen de financiële en reële economie moet ergens, om het in wielertermen te zeggen, worden dichtgereden. En dat brengt ons terug bij Griekenland. Als de komende weken de losse eindjes aan elkaar worden geknoopt zijn de liquiditeitsproblemen voor een tijd van de baan. Maar toch is iedereen het er over eens dat het geen gezondheidswandeling zal worden om in 2020 de doelstelling van de debt/GDP te bereiken van 120%. De komende maanden wordt het dan ook vooral uitkijken hoe de economieën in de landen van de periferie het zullen doen. Wordt ongetwijfeld vervolgd."