Philippe Gijsels (BNP Paribas Fortis): "We mogen niet onderschatten dat er in de financiële markten nog grote bedragen aan speculatieve liquiditeiten aanwezig zijn. Al deze markten zijn in grote mate met elkaar gecorreleerd. In de afgelopen dagen zagen we daarom weer een risk-off situatie."

Sinds augustus 2010 was risk-on sterk aanwezig, maar dat effect lijkt volgens Gijsels nu weg te ebben: "Hoeveel speculatief geld gaat nog moeten wegvloeien?, dat is de vraag die we ons nu stellen. Eigenlijk kan niemand een antwoord geven op deze vraag. Dat speculatief geld is de grootste bron van onzekerheid waar we nu mee worden geconfronteerd, vooral tegen de achtergrond van het einde van qe2 op 30 juni."

Philippe Gijsels (BNP Paribas Fortis): "We mogen niet onderschatten dat er in de financiële markten nog grote bedragen aan speculatieve liquiditeiten aanwezig zijn. Al deze markten zijn in grote mate met elkaar gecorreleerd. In de afgelopen dagen zagen we daarom weer een risk-off situatie." Sinds augustus 2010 was risk-on sterk aanwezig, maar dat effect lijkt volgens Gijsels nu weg te ebben: "Hoeveel speculatief geld gaat nog moeten wegvloeien?, dat is de vraag die we ons nu stellen. Eigenlijk kan niemand een antwoord geven op deze vraag. Dat speculatief geld is de grootste bron van onzekerheid waar we nu mee worden geconfronteerd, vooral tegen de achtergrond van het einde van qe2 op 30 juni."