Het was duidelijk "risk off" op de markten. Aandelen en andere risicoactiva zoals grondstoffen, waaronder ook goud gingen lager en ook de spreads namen weer eens toe.

Philippe Gijsels (BNP Paribas): "In tegenstelling tot wat werd verwacht/gehoopt is er nog geen akkoord met betrekking tot de Griekse besparingen. Griekenland vind een aantal van de opgelegde maatregelen te zwaar en Europa wil van geen wijken weten. Over het week-end wordt er verder gepraat. De inzet is natuurlijk de volgende schijf van de noodhulp. Zo als het nu staat is ze nog niet toegezegd. De kans is groot dat het toch tot een akkoord komt omdat beide partijen niet echt een alternatief hebben. Maar het is ook logisch dat zolang er geen akkoord is de risico's blijven. En in dit opzicht is de marktreactie van vandaag voor het eerst sinds lang weer normaal."

Het was duidelijk "risk off" op de markten. Aandelen en andere risicoactiva zoals grondstoffen, waaronder ook goud gingen lager en ook de spreads namen weer eens toe. Philippe Gijsels (BNP Paribas): "In tegenstelling tot wat werd verwacht/gehoopt is er nog geen akkoord met betrekking tot de Griekse besparingen. Griekenland vind een aantal van de opgelegde maatregelen te zwaar en Europa wil van geen wijken weten. Over het week-end wordt er verder gepraat. De inzet is natuurlijk de volgende schijf van de noodhulp. Zo als het nu staat is ze nog niet toegezegd. De kans is groot dat het toch tot een akkoord komt omdat beide partijen niet echt een alternatief hebben. Maar het is ook logisch dat zolang er geen akkoord is de risico's blijven. En in dit opzicht is de marktreactie van vandaag voor het eerst sinds lang weer normaal."