Philippe Gijsels (BNP Paribas Fortis): "Op 30 juni loopt quantative easing 2 in de Verenigde Staten af en dan zal het minder makkelijk zijn om aan goedkoop geld te raken. We mogen niet vergeten dat "risk on" op gang werd geschoten door de politiek van monetaire verruiming van de FED."

De vraag is uiteraard of het adagio 'sell in may and go away' nog steeds geldingskracht heeft. Gijsels: "Het is mijn inziens nog te vroeg om daar al uitspraken over te doen, hoewel we stilaan richting half mei bewegen. De marktrisico's zijn echter aanzienlijk toegenomen, zo veel is duidelijk. Het lijkt in ieder geval aangewezen om bijzonder waakzaam te zijn wanneer QE 2 binnen enkele weken gaat aflopen."

Philippe Gijsels (BNP Paribas Fortis): "Op 30 juni loopt quantative easing 2 in de Verenigde Staten af en dan zal het minder makkelijk zijn om aan goedkoop geld te raken. We mogen niet vergeten dat "risk on" op gang werd geschoten door de politiek van monetaire verruiming van de FED." De vraag is uiteraard of het adagio 'sell in may and go away' nog steeds geldingskracht heeft. Gijsels: "Het is mijn inziens nog te vroeg om daar al uitspraken over te doen, hoewel we stilaan richting half mei bewegen. De marktrisico's zijn echter aanzienlijk toegenomen, zo veel is duidelijk. Het lijkt in ieder geval aangewezen om bijzonder waakzaam te zijn wanneer QE 2 binnen enkele weken gaat aflopen."