Philippe Gijsels (BNP Paribas Fortis): "De "waarschuwing" van Fitch geeft nog maar eens aan dat de politieke toestand in Belgie ook door de ratingbureaus met meer dan gewone aandacht wordt gevolgd. Het is wel maar een waarschuwing en betekent niet dat de rating ook daadwerkelijk zal worden verlaagd. Het geeft anderzijds aan dat markten en ook ratingsbureaus een hekel hebben aan onzekerheid. En de politieke situatie zorgt vanzelfsprekend voor onzekerheid."

Desalniettemin doet de Belgische economie het, in het kielzog van Duitsland, zeer goed en is goed op weg om de doelstellingen te halen. Gijsels: "De druk die we momenteel zien op de spreads zijn vooral omwille van de nerveusiteit op de wereldmarkten en het gebrek aan visibiliteit op Griekenland en en de politiek aardverschuiving in Spanje. Dit blijft dus ook meer dan ooit een Europees/ mondiaal probleem dan een specifiek Belgisch probleem."

Philippe Gijsels (BNP Paribas Fortis): "De "waarschuwing" van Fitch geeft nog maar eens aan dat de politieke toestand in Belgie ook door de ratingbureaus met meer dan gewone aandacht wordt gevolgd. Het is wel maar een waarschuwing en betekent niet dat de rating ook daadwerkelijk zal worden verlaagd. Het geeft anderzijds aan dat markten en ook ratingsbureaus een hekel hebben aan onzekerheid. En de politieke situatie zorgt vanzelfsprekend voor onzekerheid." Desalniettemin doet de Belgische economie het, in het kielzog van Duitsland, zeer goed en is goed op weg om de doelstellingen te halen. Gijsels: "De druk die we momenteel zien op de spreads zijn vooral omwille van de nerveusiteit op de wereldmarkten en het gebrek aan visibiliteit op Griekenland en en de politiek aardverschuiving in Spanje. Dit blijft dus ook meer dan ooit een Europees/ mondiaal probleem dan een specifiek Belgisch probleem."