Philippe Gijsels (BNP Paribas Fortis): 'Europa is klaar om de rente te verhogen, maar deze ingreep zit al in de financiële markten verrekend. Daarom zal de aandacht vooral uitgaan naar indicaties over de volgende beweging.'

De vraag is namelijk of het bij één renteverhoging gaat blijven dan wel of de Europese Centrale Bank vertrokken is voor een serie renteverhogingen. Gijsels: "ECB-voorzitter Trichet houdt in dat verband alle opties open, gezien de huidige mate van onzekerheid. De geschiedenis leert ons dat de macro-economische indicatoren de betrouwbaarste voorspeller zijn van de Europese rentepolitiek. Die indicatoren zullen in de komende weken en maanden dus met bijzondere aandacht worden gevolgd. Alles wijst er echter op dat de indicatoren sterk gaan blijven."

Philippe Gijsels (BNP Paribas Fortis): 'Europa is klaar om de rente te verhogen, maar deze ingreep zit al in de financiële markten verrekend. Daarom zal de aandacht vooral uitgaan naar indicaties over de volgende beweging.' De vraag is namelijk of het bij één renteverhoging gaat blijven dan wel of de Europese Centrale Bank vertrokken is voor een serie renteverhogingen. Gijsels: "ECB-voorzitter Trichet houdt in dat verband alle opties open, gezien de huidige mate van onzekerheid. De geschiedenis leert ons dat de macro-economische indicatoren de betrouwbaarste voorspeller zijn van de Europese rentepolitiek. Die indicatoren zullen in de komende weken en maanden dus met bijzondere aandacht worden gevolgd. Alles wijst er echter op dat de indicatoren sterk gaan blijven."