Philippe Gijsels (BNP Paribas Fortis): "Alhoewel we denken dat het hier om een tijdelijke terugval gaat, zal de nieuwsstroom van economische berichten nog een tijdje slecht blijven. Dat zal de markten onder druk blijven zetten. Dan is er de situatie met betrekking tot Griekenland. We zijn er steeds vanuit gegaan dat Griekenland geld zal krijgen om de komende jaren te overbruggen. Dit zonder eigenlijk de lange termijn problemen op te lossen en alleen maar omdat het om het met de woorden van "buurman" te zeggen een keuze die geen keuze is, is. Men zal ten alle prijzen een herhaling van Lehman op statenniveau willen vermijden. Maar de ECB stelt zich hard op, wat zorgt voor additionele twijfel."

Kortom, we zullen markten van aandelen, grondstoffen, groeimarkten en grondstoffen munten zien die nerveus en volatiel zijn en waar de trend voorlopig neerwaarts is gericht.

Gijsels: "Maar die volatiliteit werkt in twee richtingen. We kijken daarbij zowel naar de economische cijfers als naar de politiek. Eender welke positieve verrassing (economisch cijfer of politieke comment of zelfs een oplossing) kan gegeven de technisch sterk oververkochte situatie een agressieve rally uitlukken. Ook voor shorter is deze marktomgeving niet gemakkelijk. Maar is ze dat ooit?"

Philippe Gijsels (BNP Paribas Fortis): "Alhoewel we denken dat het hier om een tijdelijke terugval gaat, zal de nieuwsstroom van economische berichten nog een tijdje slecht blijven. Dat zal de markten onder druk blijven zetten. Dan is er de situatie met betrekking tot Griekenland. We zijn er steeds vanuit gegaan dat Griekenland geld zal krijgen om de komende jaren te overbruggen. Dit zonder eigenlijk de lange termijn problemen op te lossen en alleen maar omdat het om het met de woorden van "buurman" te zeggen een keuze die geen keuze is, is. Men zal ten alle prijzen een herhaling van Lehman op statenniveau willen vermijden. Maar de ECB stelt zich hard op, wat zorgt voor additionele twijfel." Kortom, we zullen markten van aandelen, grondstoffen, groeimarkten en grondstoffen munten zien die nerveus en volatiel zijn en waar de trend voorlopig neerwaarts is gericht. Gijsels: "Maar die volatiliteit werkt in twee richtingen. We kijken daarbij zowel naar de economische cijfers als naar de politiek. Eender welke positieve verrassing (economisch cijfer of politieke comment of zelfs een oplossing) kan gegeven de technisch sterk oververkochte situatie een agressieve rally uitlukken. Ook voor shorter is deze marktomgeving niet gemakkelijk. Maar is ze dat ooit?"