Philippe Gijsels (BNP Paribas Fortis): Hetzelfde geldt voor de bedrijfsresultaten. Het voorbije resultatenseizoen was erg sterk. Toch kunnen we er niet onderuit dat de winstvooruitzichten voor de Europese bedrijven minder goed zijn geworden."

Hier wordt volgens Gijsels een belangrijk punt aangeraakt: "De beleggers maken zich zorgen over toekomst, zoveel is duidelijk. Die bezorgdheid heeft op de eerste plaats te maken met het Griekenland-verhaal. Ik verwacht dat Griekenland binnenkort extra hulp zal krijgen, simpelweg omdat er weinig andere keuzemogelijkheden zijn. Anderzijds groeit het verzet tegen die steun, zodat de Europese Commissie en het IMF alle moeite van de wereld hebben om geloofwaardig over te komen. De aanhouding van Dominique Strauss-Kahn is in dat verband geen goed signaal."

Philippe Gijsels (BNP Paribas Fortis): Hetzelfde geldt voor de bedrijfsresultaten. Het voorbije resultatenseizoen was erg sterk. Toch kunnen we er niet onderuit dat de winstvooruitzichten voor de Europese bedrijven minder goed zijn geworden." Hier wordt volgens Gijsels een belangrijk punt aangeraakt: "De beleggers maken zich zorgen over toekomst, zoveel is duidelijk. Die bezorgdheid heeft op de eerste plaats te maken met het Griekenland-verhaal. Ik verwacht dat Griekenland binnenkort extra hulp zal krijgen, simpelweg omdat er weinig andere keuzemogelijkheden zijn. Anderzijds groeit het verzet tegen die steun, zodat de Europese Commissie en het IMF alle moeite van de wereld hebben om geloofwaardig over te komen. De aanhouding van Dominique Strauss-Kahn is in dat verband geen goed signaal."