Philippe Gijsels (BNP Paribas Fortis): "Alleen de financiële sector en de nutsbedijven vallen hier wat uit de toon. Heel wat grote Amerikaanse banken wisten wel goede winsten te boeken maar de omzetontwikkeling viel in veel gevallen tegen. Het belangrijkste besluit dat we nu al kunnen trekken dat "Corporate America" en in Euorpa hebben we een gelijkaardig verhaal duidelijk de "bright spot" in de economie blijft. De vertraging van de winstgroei die we kunnen verwachten omwille van de margedruk, meer regulatie en belastingen en ook een moeilijkere vergelijkingsbasis is dus nog niet voor dit kwartaal. Desalniettemin blijven we er van uitgaan dat de volgende resultaten seizoenen, net omwille van deze redenen wel eens een stuk moeilijker zouden kunnen worden."

Want in dit hele verhaal zit er een grote "maar". Het was natuurlijk te mooi om waar te zijn. De groei in de wereldeconomie wordt voor een groot stuk gevoed door de bijzonder losse monetaire condities, de overvloedig aanwezige liquiditeit en overheden die bereid zijn duizelingwekkende tekorten op de overheidsfinanciën te tollereren.

Philippe Gijsels: "De dag dat de overheden hun budget in evenwicht brengen, de Centrale Banken stoppen met geld te drukken en alle uitzonderlijke ondersteunende maatregelen wegnemen zouden we wel eens een ander verhaal kunnen krijgen. Daarom kijken we met nog meer dan gewone aandacht uit naar het resultatenseizoen over het tweede en derde kwartaal van dit jaar. In de juni/juli periode loopt QE2 namelijk op zijn einde. En pas dan zullen we pas de echte kracht van de economie en bijgevolg ook van de winsten kunnen zien. Maar dan zijn we weer een aantal maanden ouder en vandaag schijnt duidelijk de zon in resultatenland."

Philippe Gijsels (BNP Paribas Fortis): "Alleen de financiële sector en de nutsbedijven vallen hier wat uit de toon. Heel wat grote Amerikaanse banken wisten wel goede winsten te boeken maar de omzetontwikkeling viel in veel gevallen tegen. Het belangrijkste besluit dat we nu al kunnen trekken dat "Corporate America" en in Euorpa hebben we een gelijkaardig verhaal duidelijk de "bright spot" in de economie blijft. De vertraging van de winstgroei die we kunnen verwachten omwille van de margedruk, meer regulatie en belastingen en ook een moeilijkere vergelijkingsbasis is dus nog niet voor dit kwartaal. Desalniettemin blijven we er van uitgaan dat de volgende resultaten seizoenen, net omwille van deze redenen wel eens een stuk moeilijker zouden kunnen worden." Want in dit hele verhaal zit er een grote "maar". Het was natuurlijk te mooi om waar te zijn. De groei in de wereldeconomie wordt voor een groot stuk gevoed door de bijzonder losse monetaire condities, de overvloedig aanwezige liquiditeit en overheden die bereid zijn duizelingwekkende tekorten op de overheidsfinanciën te tollereren. Philippe Gijsels: "De dag dat de overheden hun budget in evenwicht brengen, de Centrale Banken stoppen met geld te drukken en alle uitzonderlijke ondersteunende maatregelen wegnemen zouden we wel eens een ander verhaal kunnen krijgen. Daarom kijken we met nog meer dan gewone aandacht uit naar het resultatenseizoen over het tweede en derde kwartaal van dit jaar. In de juni/juli periode loopt QE2 namelijk op zijn einde. En pas dan zullen we pas de echte kracht van de economie en bijgevolg ook van de winsten kunnen zien. Maar dan zijn we weer een aantal maanden ouder en vandaag schijnt duidelijk de zon in resultatenland."