Philippe Gijsels (BNP Paribas): "2011 start in ieder geval met een groot vraagteken voor de obligatiemarkten in de periferie. In de eerste maanden van het nieuwe jaar zal er namelijk nogal wat aanbod van staatsobligaties zijn. De vraag is in hoeverre de markt bereid zal zijn om dit aanbod op te nemen."

Aan vraagtekens is overigens geen probleem, we weten ook nog altijd niet hoe het Europees reddingsmechanisme na 2013 precies zal werken. Gijsels: "Eigenlijk verwachten we dat de markten zich in 2011 op dezelfde manier gaan gedragen als in 2010. De slinger zal heen en weer bewegen tussen de vrees dat het 'te koud' is in de geïndustrialiseerde landen en 'te warm' in de groeimarkten. Niemand wil een herhaling van de Grote Depressie van de jaren 30, maar de inflatiejaren 70 waren evenmin inspirerend. In ieder geval gaan de financiële markten zich volgend jaar blijven focussen op de globale onevenwichten."

Philippe Gijsels (BNP Paribas): "2011 start in ieder geval met een groot vraagteken voor de obligatiemarkten in de periferie. In de eerste maanden van het nieuwe jaar zal er namelijk nogal wat aanbod van staatsobligaties zijn. De vraag is in hoeverre de markt bereid zal zijn om dit aanbod op te nemen."Aan vraagtekens is overigens geen probleem, we weten ook nog altijd niet hoe het Europees reddingsmechanisme na 2013 precies zal werken. Gijsels: "Eigenlijk verwachten we dat de markten zich in 2011 op dezelfde manier gaan gedragen als in 2010. De slinger zal heen en weer bewegen tussen de vrees dat het 'te koud' is in de geïndustrialiseerde landen en 'te warm' in de groeimarkten. Niemand wil een herhaling van de Grote Depressie van de jaren 30, maar de inflatiejaren 70 waren evenmin inspirerend. In ieder geval gaan de financiële markten zich volgend jaar blijven focussen op de globale onevenwichten."